Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Ghostbusters World

  • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

  • Pokémon Quest

  • PUBG Mobile

  • Super Mario Run

Trending smartphones
  • ASUS ZenFone 6

  • OnePlus 7 Pro

  • Google Pixel 3a XL

  • Xiaomi Mi 9T

  • Huawei P30 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

Elmeraculous

Elmeraculous

  • Lid sinds 03 februari 2009
  • Berichten 421
  • Reputatie 0
  • #1
  • 12 januari 2010
  • 19:16

Bij onder andere het zoeken in de Market, maar ook bij het typen van een e-mail adres in gmail, vindt Android het nodig om me te helpen met ‘suggestions’ en/of ‘predictions’ onder aan m'n scherm als ik met m'n fysieke toetsenbordje tekst invoer. Dit wil ik niet, met name omdat het gesuggereerde woord over m'n andere knoppen heen komt, waardoor ik niet meer op die knop kan drukken.

Bij Settings -> Locale & text -> Device keyboard vind ik een optie om dit aan- of uit te zetten niet terug. Bij Settings -> Locale & text -> Android keyboard vind ik de opties ‘Show suggestions’ en ‘Auto-complete’. Beide zet ik uit, maar heeft geen effect (op m'n fysieke toestenbord settings). Bij Settings -> Locale & text -> Touch Input -> Text input vind ik ‘Prediction’ en ‘Word completion’. Ook deze zet ik beide uit, maar wederom geen effect.

Met andere woorden: Help! Iemand een idee? Ik draai de laatste versie van Cyanogen, wellicht is het een ‘bug’ in deze rom. Thanx.

Bewerkt (22 april 2013 12:16)
wolleges

wolleges

  • Lid sinds 23 augustus 2009
  • Berichten 121
  • Reputatie 0
  • #2
  • 13 januari 2010
  • 09:53

heb soms zelfde probleem bij sommige applicaties, dan draai ik gewoon mn magic een kwartslag naar links en typ ik verder met het full screen toetsenbord

Bewerkt (22 april 2013 12:16)
87Vortex87

87Vortex87

  • Lid sinds 06 oktober 2009
  • Berichten 845
  • Reputatie 0
  • #3
  • 13 januari 2010
  • 12:19

volgens mij kun je de suggestiebalk ook verplaatsen door hem even te selecteren en te verplaatsen door langer in te drukken. Of bedoel je dit niet?

Bewerkt (22 april 2013 12:16)
Roel

Roel

  • Lid sinds 03 september 2009
  • Berichten 218
  • Reputatie 0
  • #4
  • 14 januari 2010
  • 13:05

87Vortex87;12425
volgens mij kun je de suggestiebalk ook verplaatsen door hem even te selecteren en te verplaatsen door langer in te drukken. Of bedoel je dit niet?

Vond het wel interessant dat jij dat zei, maar het verplaatsen van de suggestiebalk krijg ik op mijn Magic niet voor mekaar…

Bewerkt (22 april 2013 12:16)
87Vortex87

87Vortex87

  • Lid sinds 06 oktober 2009
  • Berichten 845
  • Reputatie 0
  • #5
  • 14 januari 2010
  • 14:58

Roel;12460
Vond het wel interessant dat jij dat zei, maar het verplaatsen van de suggestiebalk krijg ik op mijn Magic niet voor mekaar…

O, dat is jammer. Ik heb namelijk een Hero en ben er per ongeluk achter gekomen toen mijn duim wat lui werd en op het scherm hing.

Bewerkt (22 april 2013 12:16)
Elmeraculous

Elmeraculous

  • Lid sinds 03 februari 2009
  • Berichten 421
  • Reputatie 0
  • #6
  • 19 januari 2010
  • 17:33

Heren, dank voor reactie (ik ging er vanuit dat ik een notificatie had aan staan voor reacties op mijn post, maar blijkbaar was dit niet zo, vandaar late bericht).
@wolleges Ik heb het juist met mijn fysieke toestenbordje, met het virtuele toetsenbordje heb ik het niet, dus draaien heeft bij mij geen zin.
@87Vortex87 Klonk ook interessant, maar werkt bij mij ook niet. Bovendien zou ik 'm niet willen verplaatsen, maar wegsodemieteren dat rotding… ;-)

Bewerkt (22 april 2013 12:16)
r00n

r00n

  • Lid sinds 22 november 2009
  • Berichten 61
  • Reputatie 0
  • #7
  • 20 januari 2010
  • 21:59

Mag ik mijn vraag hieronder zetten: Hoe pas ik de suggesties aan. Er zijn maar weinig instellingen te maken. Maar er zijn enkele suggesties (“ook” wordt namelijk “nnl”). Wanneer dit echt niet aangepast kan worden dan ben ik ook zeer benieuwd hoe dit uitgezet kan worden…

Bewerkt (22 april 2013 12:16)
Roel

Roel

  • Lid sinds 03 september 2009
  • Berichten 218
  • Reputatie 0
  • #8
  • 21 januari 2010
  • 10:12

r00n;12657
Mag ik mijn vraag hieronder zetten: Hoe pas ik de suggesties aan. Er zijn maar weinig instellingen te maken. Maar er zijn enkele suggesties (“ook” wordt namelijk “nnl”). Wanneer dit echt niet aangepast kan worden dan ben ik ook zeer benieuwd hoe dit uitgezet kan worden…

Ik weet dat als je een woord hebt wat niet in je woordenboek staat, dus dan ook niet standaard geselecteerd word bij bijvoorbeeld het smsen, dat je dit woord kunt toevoegen door je woord te typen en dan even het woord in de suggestiebalk in te drukken (paar seconden) dan word hij aan je woordenboek toegevoegd.

Bewerkt (22 april 2013 12:16)
r00n

r00n

  • Lid sinds 22 november 2009
  • Berichten 61
  • Reputatie 0
  • #9
  • 23 januari 2010
  • 12:29

Roel;12664
Ik weet dat als je een woord hebt wat niet in je woordenboek staat, dus dan ook niet standaard geselecteerd word bij bijvoorbeeld het smsen, dat je dit woord kunt toevoegen door je woord te typen en dan even het woord in de suggestiebalk in te drukken (paar seconden) dan word hij aan je woordenboek toegevoegd.

Ja weet het, maar er staan juist woorden in die ik niet wil gebruiken. Maar ik kan nergens vinden waar ik dat aan kan passen….

Bewerkt (22 april 2013 12:16)
Roel

Roel

  • Lid sinds 03 september 2009
  • Berichten 218
  • Reputatie 0
  • #10
  • 25 januari 2010
  • 10:35

r00n;12720
Ja weet het, maar er staan juist woorden in die ik niet wil gebruiken. Maar ik kan nergens vinden waar ik dat aan kan passen….

Ga even naar instellingen -> Landinstellingen en tekst -> Gebruikerswoordenboek

Daar kun je je eigen toegevoegde woorden beheren.

Bewerkt (22 april 2013 12:17)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren