Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • OnePlus Nord N10 5G

  • OnePlus Nord N100

  • POCO X3

  • Google Pixel 5

  • Google Pixel 4a

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

DeBrandWeerman

DeBrandWeerman

  • Lid sinds 07 februari 2009
  • Berichten 23
  • Reputatie 0
  • #1
  • 8 februari 2009
  • 01:07

Ik weet niet waar precies de oorzaak ligt maar ik verlies om de haverklap de connectie met m'n SIM waardoor ik dus ook geen mobiele verbinding en dus ook niet meer bereikbaar ben.

De enige optie om het op dit moment te fixen is de telefoon via Settings > Wireless Controls de Airplane Mode aan te zetten en daarna weer uit te schakelen. Na het intoetsen van de PIN wordt de SIM weer ge-unlocked waardoor ik weer voor even normale dekking heb.

Heeft iemand dit ook al meegemaakt?
Wat kan de echte oplossing zijn? Want het maakt me gek…
Of kan het toch een probleem met de dekking van T-Mobile zijn?

Groeten,
Roel.

Bewerkt (8 februari 2009 01:07)
Erik

Erik

  • Lid sinds 29 januari 2009
  • Berichten 307
  • Reputatie 0
  • #2
  • 8 februari 2009
  • 10:37

Of het aan de dekking ligt, zou je kunnen testen met een andere telefoon. Even SIM overzetten en kijken of dan hetzelfde gebeurt.
Maar dat lijkt me niet. Dan zou je alleen een melding zien dat je geen bereik hebt, lijkt me.
Misschien een contact niet goed? Is het ook een nieuwe SIM?

Bewerkt (8 februari 2009 10:37)
Elmeraculous

Elmeraculous

  • Lid sinds 03 februari 2009
  • Berichten 421
  • Reputatie 0
  • #3
  • 8 februari 2009
  • 12:02

Ik heb iets vergelijkbaars gehad. Heb nu al 4 keer tijdens het bellen met iemand gehad dat de lijn verbroken werd. Ik kon wel direct weer terugbellen daarna, dus hoefde de telefoon niet te herstarten, maar het is wel maf. Twee van de vier keer was met iemand die echter zelf de week daarvoor ook al problemen had gehad met de lijn, dus het is nog niet helemaal zeker dat het aan mijn lijn lag.

Zat nog te denken dat het kwam omdat ik tijdens het bellen met m'n wang ergens op druk ofzo, maar volgens mij staat het scherm juist uit tijdens het bellen, dus weet niet of dat wel mogelijk is.

Ik houd het in de gaten, als ik meer problemen heb, laat ik het weten.

Bewerkt (8 februari 2009 12:02)
Ruud

Ruud

  • Lid sinds 10 december 2008
  • Berichten 1641
  • Reputatie 50
  • #4
  • 8 februari 2009
  • 12:26

Hoe ‘oud’ is jullie simkaart??

Bewerkt (8 februari 2009 12:26)

Uhmmmm…. Android?

Elmeraculous

Elmeraculous

  • Lid sinds 03 februari 2009
  • Berichten 421
  • Reputatie 0
  • #5
  • 8 februari 2009
  • 12:49

Ruud
Hoe ‘oud’ is jullie simkaart??
3 jaren jong! ;-)

Bewerkt (8 februari 2009 12:49)
DeBrandWeerman

DeBrandWeerman

  • Lid sinds 07 februari 2009
  • Berichten 23
  • Reputatie 0
  • #6
  • 8 februari 2009
  • 16:26

Ruud
Hoe ‘oud’ is jullie simkaart??
Mijn SIM is van afgelopen vrijdag ;-)
Ik heb toen de telefoon gekocht en het abonnement nieuw afgesloten. Dus er is niets vreemds met leeftijd van de SIM ofzo.

Bewerkt (8 februari 2009 16:26)
Ruud

Ruud

  • Lid sinds 10 december 2008
  • Berichten 1641
  • Reputatie 50
  • #7
  • 8 februari 2009
  • 17:20

DeBrandWeerman
Ruud
Hoe ‘oud’ is jullie simkaart??
Mijn SIM is van afgelopen vrijdag ;-)
Ik heb toen de telefoon gekocht en het abonnement nieuw afgesloten. Dus er is niets vreemds met leeftijd van de SIM ofzo.

Dat is inderdaad al veel te oud, zou een nieuwe bestellen

Nope, heb verder ook geen idee helaas, heb er zelf nog geen last van gehad….

Bewerkt (8 februari 2009 17:20)

Uhmmmm…. Android?

Erik

Erik

  • Lid sinds 29 januari 2009
  • Berichten 307
  • Reputatie 0
  • #8
  • 8 februari 2009
  • 20:37

Ik heb ook echt geen idee wat het zou kunnen zijn….

Bewerkt (8 februari 2009 20:37)
Dennis

Dennis

  • Lid sinds 17 januari 2009
  • Berichten 457
  • Reputatie 0
  • #9
  • 9 februari 2009
  • 10:40

Het enige eigenlijk waar je telefoon de sim kaart voor nodig heeft is het IMSI nummer, hierin staan provider en gebruiker specieke gegevens. zodat je een IMSI attach kunt doen met de MSC van jou operator.

Ga eens met een gum over je simkaart heen, kan misschien een glanslaagje opzitten of vuil.

Bewerkt (9 februari 2009 10:40)
DeBrandWeerman

DeBrandWeerman

  • Lid sinds 07 februari 2009
  • Berichten 23
  • Reputatie 0
  • #10
  • 9 februari 2009
  • 12:02

Ik heb een gummetje over de SIM gehaald en het eerste resultaat is een iets betere connectie.
Ben benieuwd hoe lang het duurt :?

Ik heb helaas nog geen RC33 update ontvangen. Ik begreep dat er ook een radio-chip update in zat? of is dat bij de cupcake update?

Dank je voor de tips.

Bewerkt (9 februari 2009 12:02)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren