'Zoveel gaat de goedkopere Chromecast met Google TV kosten'

'Zoveel gaat de goedkopere Chromecast met Google TV kosten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat in de komende weken een goedkopere versie uitbrengen van zijn Chromecast met Google TV. Het streamingstickje streamt in een 1080p-resolutie en zal ongeveer 40 euro kosten, in plaats van de adviesprijs van 70 euro van de gewone Chromecast met Google TV.

Nieuwe Chromecast met Google TV

Woensdagavond maakte Google bekend dat het zijn Pixel 7-serie zal aankondigen op 6 oktober. Maar daar blijft het niet bij, want het bedrijf liet ook verstaan dat het nieuwe smarthomeproducten op dezelfde dag zal tonen. Het Duitse Winfuture stelt nu dat "in de komende weken" ook een nieuwe Chromecast met Google TV zal verschijnen. Het is niet bekend of hij ook op het Made by Google-evenement in de schijnwerpers staat, of misschien al eerder wordt gelanceerd.

Even terugspoelen, want er doen al langer geruchten de ronde dat Google werkt aan goedkoper alternatief voor zijn Chromecast met Google TV. Net als de huidige streamingstick kan hij van je televisie een smart tv maken, en dat voor een lagere prijs van rond de 40 euro. In ruil moet hij wel inleveren op het vlak van de streamingkwaliteit, want de 4K-resolutie en HDR van het originele product wordt beperkt tot Full HD.

Meer opslag?

Een vraag waar we nog meer zitten, is of Google ook een oplossing zal aanbieden voor de beperkte opslag van de Chromecast. Bij de originele Chromecast met Google TV komt 8 GB opslag, en als je de gewoonte hebt om regelmatige nieuwe apps te proberen, dan moet je af en toe snoeien in je opslag.

Gerelateerde artikelen

Google zou de nieuwe streamingstick meer interne opslag kunnen geven, of het zou het accessoire kunnen uitbrengen met een microSD-slot. Wat denk jij? Ben jij benieuwd naar de goedkope Chromecast? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chromecast? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Chromecast met Google TV (HD) kopen
Chromecast met Google TV (HD) kopen
Chromecast met Google TV (HD) kopen

Chromecast met Google TV (HD) kopen

De Chromecast met Google TV (HD) is een lichtere variant van de Chromecast met Google TV (4K). Deze HD-versie kan streamen met een 1080p-resolutie en is ook goedkoper. De Chromecast met Google TV (HD) krijgt tevens meer opslag: 4,7 GB tegenover de 4,4 GB bij de 4K-versie. Voor een adviesprijs van 39,99 euro maak je met deze Chromecast van elke televisie een smart tv.

39,99 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk