Chromecast met Google TV (HD) kopen in Nederland

Chromecast met Google TV (HD) kopen in Nederland

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft zijn nieuwe en goedkopere Chromecast met Google TV (HD) voorgesteld. Het apparaat streamt content in een HD-resolutie en dat maakt hem voordeliger dan de 4K-variant. Wel maakt hij nog steeds van elke televisie een smart tv. De Chromecast met Google TV (HD) kost 39,99 euro en we tonen waar je hem kan kopen.

Chromecast met Google TV (HD)

De nieuwe Chromecast met Google TV is vandaag opgedoken in verschillende Nederlandse webshops, en nu is het ook officieel. In een blogbericht maakt Google Nederland bekend dat de Chromecast met Google TV (HD) vanaf nu in de winkels ligt.

Net als de 4K-versie die dit jaar werd aangekondigd maakt zorgt ook deze HD-variant ervoor dat je Google TV kan gebruiken op elke tv. Je bedient de interface dankzij de meegeleverde afstandsbediening, die ook een knop bevat waarmee je de Google Assistent kan oproepen.

Streamen in 1080p

Een belangrijk verschil is dat de nieuwe Chromecast met zijn prijs van 39,99 euro goedkoper is. Dat komt omdat hij beelden streamt met een lagere resolutie van maximaal 1080p en HDR. De Chromacast met Google TV (4K) streamt logischerwijs met een 4K-resolutie en HDR.

Ook op deze Chromecast vind je standaard YouTube, Netflix, Disney+, Prime Video, Videoland, NPO Start, Ziggo GO, Viaplay, HBO Max en Apple TV terug op het hoofdscherm, dat je zelf kunt aanpassen. Er zijn ook tal van andere tv-apps die vanaf de Google Play Store op je telefoon of televisie kan installeren.

Nieuwe Android-versie?

Recent is er heel wat informatie gelekt over de nieuwe Chromecast. Hij zou een probleem oplossen dat nog wel aanwezig is met de huidige Chromecast, namelijk de beperkte opslag die er beschikbaar is voor apps. Google heeft over deze vebetering nog niets bekend gemaakt. Verder is er ook nog onduidelijkheid over de deze versie van Google TV die met de HD-Chromecast komt. Vermoedelijk is deze gebaseerd Android 12, terwijl de 4K-variant werkt met Android 10. De nieuwigheden met deze nieuwe versie kan je hier en ook hier lezen.

Gerelateerde artikelen

Een punt dat we zullen moeten testen is de prestaties van de Chromecast-HD wanneer je apps gebruikt of door de interface bladert. Hij heeft namelijk volgens eerder lekken minder werkgeheugen en een iets lichtere chipset. Al zal dat ook nog moeten blijken wanneer er meer duidelijkheid is over deze Chromecast met Google TV (HD).

Chromecast met Google TV kopen

Je kan de Chromecast Met Google TV 2K HD kopen in een witte kleur. Hij kost 39,99 euro.

Chromecast met Google TV (HD) kopen
Chromecast met Google TV (HD) kopen
Chromecast met Google TV (HD) kopen

Chromecast met Google TV (HD) kopen

De Chromecast met Google TV (HD) is een lichtere variant van de Chromecast met Google TV (4K). Deze HD-versie kan streamen met een 1080p-resolutie en is ook goedkoper. De Chromecast met Google TV (HD) krijgt tevens meer opslag: 4,7 GB tegenover de 4,4 GB bij de 4K-versie. Voor een adviesprijs van 39,99 euro maak je met deze Chromecast van elke televisie een smart tv.

39,99 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk