Ziggo biedt Chromecast met Google TV aan voor tweede tv

Ziggo biedt Chromecast met Google TV aan voor tweede tv

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ziggo biedt nu de Chromecast met Google TV aan voor klanten om te gebruiken met een tweede tv. De Chromecast met Google TV is officieel nog niet aangekondigd in Nederland en België.

Gerelateerde artikelen

Wat is Chromecast met Google TV?

Google kondigde in 2020 de Chromecast met Google TV aan. Dat is de nieuwste variant van de Chromecast, een stickje dat elke 'domme' tv slim kan maken. Je kan met een Chromecast namelijk vanaf je telefoon allerlei dingen streamen naar je tv, zoals apps, games, muziek, websites en films en series. Dat wordt ook wel 'casten' genoemd. Je steekt hiervoor de Chromecast in de HDMI-poort van je tv, verbindt het apparaat met je wifi-netwerk en je kan meteen aan de slag.

Ten opzichte van oudere Chromecast-dongles wordt de Chromecast met Google TV, zoals de naam zegt, met Google TV geleverd en niet met Android TV. Daarnaast krijgt deze nieuwe variant een afstandsbediening. Google TV kun je zien als een schil die over Android TV heen ligt en bevat een nieuwe interface en onder andere het onderdeel 'Voor jou' dat gepersonaliseerde content weergeeft.

De Chromecast met Google TV

De Chromecast met Google TV

Ziggo verkoopt Chromecast met Google TV

De Chromecast met Google TV is al wel in Nederland beschikbaar maar hier nog niet officieel aangekondigd. Het belangrijke onderdeel Voor jou werkt hier bijvoorbeeld dus niet. Toch lijkt het erop dat deze Chromecast officieel naar de Lage Landen komt want Ziggo biedt de dongle nu aan voor het gebruik bij een tweede (of derde) tv. Dat ontdekte Tweakers. In de omschrijving wordt tevens aangegeven dat er persoonlijke aanbevelingen zijn en dat zou kunnen duiden op de komst van 'Voor jou' naar Nederland. We hebben Google Nederland gevraagd om een reactie en dit kon het bedrijf ons melden: "We hebben op dit moment niks aan te kondigen over Chromecast met Google TV in Nederland."

Wat heb ik nodig?

Volgens Ziggo kun je de volledige tv ervaring heel eenvoudig met Google TV en Ziggo GO naar een extra tv brengen. Dit heb je nodig:

 1. een internetverbinding van Ziggo
 2. een tv-abonnement van Ziggo
 3. een Chromecast met Google TV

Wat kan ik ermee?

Google TV met Ziggo GO werkt volgens de kabelaar bijna hetzelfde als tv kijken via je mediabox. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Live tv kijken
 • Online TV Gids checken
 • Herinnering instellen
 • Een film aan je kijklijst toevoegen
 • Favoriete zenderlijsten maken
 • Met Replay tv terugkijken
 • Ouderlijk toezicht instellen
 • Persoonlijke aanbevelingen krijgen

Je kan in een huishouden in totaal twee Chromecasts gebruiken in combinatie met de Ziggo Go TV-app. Je kan Google TV met Ziggo GO niet in het buitenland gebruiken omdat het alleen werkt met de bestaande internetverbinding op je Ziggo IP-adres. De Ziggo GO-app kan je wel gebruiken als je binnen de EU op vakantie bent. Heb je een smart-tv, dan heb je geen Google TV nodig. Je kunt hiervoor de Ziggo GO-app direct op je tv downloaden.

Ziggo GO

Ziggo GO

Met de Ziggo GO-app kunnen Ziggo-klanten online tv-kijken op hun smartphone, tablet of laptop. Sinds kort is het in de app ook mogelijk om een opname op te ..
Ziggo GO TV

Ziggo GO TV

De Android TV-app van Ziggo maakt het mogelijk om zonder de bruikleendecoder Mediabox Next of Mediabox XL naar tv-zenders te kijken of gebruik te maken van ..

Wat kost het?

Ziggo biedt de Chromecast met Google TV voor 79,95 euro aan op zijn website. Die prijs ligt iets hoger dan in andere webwinkels.

Wat vind jij van deze service die Ziggo biedt voor zijn klanten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

Bedankt voor de tip, Robert!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk