Zie jij deze spannende nieuwe Netflix-functie al in de app?

Zie jij deze spannende nieuwe Netflix-functie al in de app?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix experimenteert momenteel met de zogenaamde 'Play Something'-knop op telefoons. Die laat je een willekeurige film of serie spelen, en door het slimme algoritme wordt ingeschat wat jij leuk zal vinden. Ee beperkte groep gebruikers ziet de knop al verschijnen.

Netflix Play Something

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je met de beentjes omhoog op de bank belandt, helemaal klaar om een serie te zien, en maar niet kan kiezen met welke je wilt beginnen? Op de duur zit je meer te scrollen dan wat anders. Bij Netflix vinden ze dat in ieder geval verloren tijd, en daarom experimenteert de dienst nu met een Play Something-knop, dat weet Engadget.

De knop is erg vergelijkbaar met de Shuffle-knop die je vindt bij muziek-apps als Spotify, want je kan ermee willekeurige content afspelen. Het algoritme van Netflix is op de hoogte van je kijkgedrag en bepaalt wat je waarschijnlijk wil zien? Staat het je niet aan, dan kan je nogmaals op de knop drukken.

Beperkte testgroep

Weet Netflix misschien beter wat jij wil zien dan jijzelf? Dat zal nog moeten blijken. Deze functie lijkt ook in het belang van de streamingdienst zelf, want Netflix wil natuurlijk vermijden dat je beslist om even in andere apps te gaan scrollen op zoek naar iets leuks.

De Play Something-functie

De Play Something-functie

De functie is momenteel slechts zichtbaar bij een beperkte groep Netflix-gebruikers, en hier op de redactie is ze nog niet op onze telefoons gearriveerd. Het was al langer bekend dat Play Something naar telefoons zal komen, nadat de functie eerder op smart tv's was opgedoken.

Eerder deelde Netflix dat de groei van de streamingdienst dit jaar flink lager zal uitvallen dan verwacht. Er wordt ook gezocht naar nieuwe manieren waarop Netflix bij gebruikers voor een meerwaarde kan zorgen, en daarom zou de app overwegen om een sociaal netwerk rond films en series op te richten.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Netflix? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk