YouTube test Premium Lite-abonnement: advertentievrij kijken

YouTube test Premium Lite-abonnement: advertentievrij kijken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan nu vanaf 6,99 euro per maand advertentievrij kijken. Google test het YouTube Premium Lite-abonnement nu in een select aantal landen waaronder Nederland en België. Hoewel je voor een maandelijks bedrag advertenties weghaalt, verlies je alle andere voordelen van YouTube Premium.

YouTube Premium Lite

Google test momenteel een nieuw betalend abonnement voor YouTube. Je betaalt maandelijks 6,99 euro voor YouTube Premium Lite om alle advertenties weg te halen van YouTube, en dat op de desktopsite, Android-app, de iOS-app, game consoles, smart tv's en de YouTube-Kids-app. De nieuwe formule wordt op dit moment enkel getest in Nederland, België en alle Scandinavische landen. Dat schrijft een gebruiker op ResetEra.

Premium Lite is dus 5 euro goedkoper dan het YouTube Premium-abonnement dat 11,99 euro per maand kost. Al krijg je met Premium wel heel wat andere extra voordelen. Wie maandelijks voor het gewone Premium-abonnement betaalt krijgt een YouTube Music-abonnement en je kan YouTube-filmpjes op de achtergrond afspelen op je telefoon. Daarnaast kan je video's ook downloaden voor offline-gebruik.

YouTube test Premium Lite-abonnement: advertentievrij kijken

Prijzig?

YouTube Premium Lite is dus echt gericht op mensen die graag van advertentiefilmpjes af willen, maar toch niet erg geïnteresseerd zijn in de extra's die het gewone Premium-abonnement biedt. Hoewel het abonnement best prijzig is als je erover nadenkt, want je betaalt met Lite nog steeds 60 procent van de prijs van het gewone YouTube Premium-abonnement zonder dat je er extra's aan over houdt. Het gaat dan ook nog maar om een test, en mogelijk brengt Google nog wijzigingen aan de formule.

Gerelateerde artikelen

Toevallig schreef ondergetekende in juni nog een uitgebreid opiniestuk over Googles teleurstellende abonnementen die maar weinig successen behalen. Liefst zag ik dat Google abonnementen van verschillende diensten zou combineren in één pakket om zo meerwaarde te creëren. Het Amazon-recept.

Oh en wist je dat er ook een andere methode is om reclame weg te halen bij filmpjes? Je kan zelfs nu al muziek op de achtergrond afspelen. Wat denk jij? Zou jij 6,99 euro betalen om de advertenties weg te halen op YouTube? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk