YouTube Shorts nu ook op je smart tv te bekijken

YouTube Shorts nu ook op je smart tv te bekijken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube maakt het vanaf nu mogelijk om ook op je grootste scherm te kijken naar Shorts. De weergave van verticale video's is nu geoptimaliseerd zodat het er natuurlijker uitziet op een tv-scherm. De functie is in de komende weken beschikbaar op spelconsoles en smart tv's.

YouTube Shorts op tv

Verticale filmpjes op een groot horizontaal scherm. Het klinkt als geen al te beste combinatie en ook YouTube vond het naar eigen zeggen moeilijk om een goede ervaring te maken voor Shorts op tv's, dat geeft het toe in een blogbericht. Toch is het er wel in geslaagd.

Shorts hebben een verschijning gekregen die wat speelser is dan gewone YouTube-video's. Ze zijn wit omrand met afgeronde hoeken en de achtergrond geeft kleuren weer die in de video voorkomen. Dat is ook helemaal in lijn met het nieuwe design van YouTube. Wanneer een nieuwe video verschijnt, is er mooie animatie. Er zijn ten slotte ook knoppen om video's leuk of niet leuk te vinden.

YouTube Shorts nu ook op je smart tv te bekijken

Drie video's tegelijk

YouTube heeft naar eigen zeggen verschillende concepten voor Shorts op telvisies overwogen en het heeft ook naar feedback van een groep testgebruikers geluisterd. Volgens het eerste idee werden Shorts in de gewone mediaspeler van YouTube getoond, maar dat zag er volgens testers te saai uit. YouTube probeerde ook een alternatief waarbij drie Shorts tegelijk in beeld waren op je tv, maar dat veranderde te veel het hoofdrecept, dat natuurlijk destijds door TikTok is bedacht. De bedoeling is dat één filmpje je aandacht trekt en geen drie tegelijk.

Shorts kan je straks op je tv bekijken op tv's en streamingapparaten die na 2019 zijn uitgebracht. Verder zijn de filmpjes ook te zien op moderne spelconsoles. Shorts moeten in de komende weken beschikbaar zijn op televisies. Kijk jij geregeld Shorts op YouTube of breng je meer tijd door in TikTok. Misschien hou jij het wel bij horizontale filmpjes? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk