YouTube Red: nieuwe dienst met offline video's en zonder advertenties

YouTube Red: nieuwe dienst met offline video's en zonder advertenties

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Geen advertenties en offline video 

Vorig jaar kondigde Google de bètadienst YouTube Music Key aan, waarbij muziekvideo's offline maar ook zonder advertenties bekeken konden worden. Deze dienst werd volgens Google redelijk ontvangen, maar het was te verwarrend. Waarom werd de ene video wel zonder advertenties weergegeven en de andere niet? Daarom heeft Google er het afgelopen jaar aan gewerkt om zoveel mogelijk contentmakers over de streep te trekken om mee te doen aan YouTube Red en naar eigen zeggen is dat goed gelukt. Ondanks dat de grote contentproviders graag een groter stuk van de taart wilden, heeft Google voet bij stuk gehouden. Alleen Disney doet van de grote aanbieders (voorlopig) niet mee en volgens Google betekent dit dat ruim 98% van de content wel advertentievrij beschikbaar is via YouTube Red.

Het wordt voor YouTube Red-gebruikers ook mogelijk om de YouTube-app op de achtergrond aan te laten staan. Wanneer je momenteel het scherm van je smartphone uitzet als je een YouTube-video bekijkt, wordt het afspelen gepauzeerd. Dit heeft, zoals bij zoveel dingen in de wereld van video en muziek, te maken met de gecompliceerde copyrightwetten.

Vanaf begin volgend jaar zullen YouTube Red-abonnees ook toegang tot speciaal voor deze dienst geproduceerde series en content krijgen onder de naam YouTube Red Originals. Er worden onder andere series gemaakt door de cast van College Humor en er komt een horror-serie van YouTube-ster PewDiePew en de makers van The Walking Dead.

YouTube Music

Naast YouTube Red komt Google ook met een nieuwe applicatie voor YouTube Music. Tegelijkertijd met YouTube Music Key werd al duidelijk dat Google meer wil doen met muziek en dat kwam onder andere naar voren in speciale muziek-tabbladen. Nu krijgt de afdeling YouTube Music, net als de eerder dit jaar aangekondigde gamesstreamingdienst YouTube Gaming, een eigen app.

De YouTube Music-app wordt vandaag aangekondigd en is volgens Google 'binnenkort' beschikbaar, net als YouTube Gaming, YouTube Kids en YouTube Red vooralsnog alleen in de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

YouTube Red is vanaf 28 oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Volgend jaar zal de nieuwe abonnementsdienst, samen met YouTube Kids, YouTube Music en YouTube Gaming ook naar andere landen komen, maar of Nederland en België daar ook toe behoren, is nog niet bekend. De dienst gaat in de Verenigde Staten $ 9,99 kosten, waarbij je ook direct toegang krijgt tot Google Play Music Unlimited, een dienst die nu los ook deze prijs heeft. De gratis versie van YouTube met advertenties blijft overigens gewoon bestaan en het blijft mogelijk om YouTube en zijn losse diensten zonder abonnement, maar met advertenties, te bekijken.

Bron: YouTube Creators Blog

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk