Xiaomi TV Stick 4K officieel: Chromecast-concurrent met Android TV 11

Xiaomi TV Stick 4K officieel: Chromecast-concurrent met Android TV 11

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft een streamingstick aangekondigd die werkt met Android TV 11. De Mi TV Stick 4K kan films en series afspelen in een hoge resolutie en ondersteunt de Google Play Store. Dat maakt hem een concurrent voor Googles Chromecast met Google TV.

Xiaomi TV Stick 4K

Xiaomi heeft een nieuwe versie van de Mi TV Stick uitgebracht, en zoals verwacht verdwijnt het woordje 'Mi' uit de naam. Deze nieuwe TV Stick 4K kan zoals de naam doet vermoeden streamen in een hogere resolutie dan de streamingstick die het merk in Nederland heeft uitgebracht.

Opnieuw komt het apparaat met Android TV. Alleen kiest Xiaomi ditmaal niet voor het oudere Android TV 9.0 maar voor Android TV 11. Dat komt met een heleboel voordelen en je kan er meer over lezen in dit artikel. Op het apparaat zijn Netflix en Amazon Prime Video alvast voorgeïnstalleerd. Er is ook ondersteuning voor de Dolby Vision en de geluidseffecten van Dolby Atmos.

Onder de behuizing van de TV Stick 4K zit 2 GB RAM en 8 GB opslag. Dat is dezelfde opslag als bij de Chromecast met Google TV, alleen is al bij dat apparaat gebleken het aan de lage kant is rekening houdend met toekomstige app-updates. De streaming stick van Xiaomi werkt met de Amlogic S905Y4-chip. Hij heeft een HDMI-aansluiting en je verbindt hem met netstroom dankzij een micro-usb-poort.

Gerelateerde artikelen

Prijzen en beschikbaarheid

Op dit moment is de TV Stick 4K nog niet in Nederland en België gelanceerd en het is ook niet bekend hoeveel hij in andere markten zal kosten. Het apparaat is al wel te zien op de website van Xiaomi maar dus zonder prijs. We hebben met Xiaomi contact op genomen en vroegen naar meer informatie over de beschikbaarheid bij ons. We werken dit artikel bij zodra we antwoord hebben. De Mi TV Stick kwam in 2020 bij ons op de markt voor 39,99 euro.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk