Xiaomi TV Q2 officieel: tv's met Google TV vanaf 599 euro

Xiaomi TV Q2 officieel: tv's met Google TV vanaf 599 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft voor het eerst een reeks van smart tv's uitgebracht die werken met Google TV. De TV Q2-serie bestaat uit televisies met een grootte van 50, 55 en 65 inch, en ze hebben allemaal een 4K-resolutie. De Xiaomi TV Q2-serie is vanaf 599 euro te koop.

Xiaomi TV Q2 met Google TV

Tijdens zijn lanceringsvenement in München heeft Xiaomi nog meer apparaten te onthullen dan alleen de nieuwe 12T-serie van smartphones. Het merk heeft voor het eerst televisies uitgebracht met Google TV, dat is Googles variant van Android TV dat de gebruiker content aanraadt van de verschillende streamingdiensten.

Netflix en Amazon Prime Video zijn voorgeïnstalleerd, en er is verder 16 GB opslag voorzien om nog meer apps te downloaden. En zoals altijd werkt Google TV ook via een knop op de afstandsbediening met de Google Assistent en Chromecast. Verder vind je op de televisies ook de Xiaomi TV+-app, die nog meer content bevat om te streamen. En er is ook een Xiaomi-app om je smarthome-apparaten bedienen. Dat werkt alleen met apparaten van Xiaomi en andere compatibele producten in Xiaomi's smarthome-ecosysteem.

Xiaomi TV Q2 met Google TV 55 inch

Xiaomi TV Q2 met Google TV 55 inch

Grote QLED-tv's

De TV Q2-serie bestaat uit drie televisies met een QLED-scherm. Ze hebben elk een 4K-resolutie en ze geven kleuren weer volgens het brede DCI-P3-kleurenpallet. Er zijn modellen met schermgroottes van 50, 55 en 65 inch. Het is opvallend dat Xiaomi drie grotere televisies in Nederland en België uitbrengt. De A2-tv's die het merk eerder dit jaar heeft voorgesteld waren enkel in een klein formaat beschikbaar, ook al zijn grotere versies wel in andere landen te koop. Xiaomi beweerde eerder nog dat er in onze markt weinig interesse was in grotere televisies van het merk.

Gerelateerde artikelen

Verder zijn ze alle drie vervaardigd met een aluminium frame. Voor het geluid zijn er twee 15W luidsprekers voorzien, en Xiaomi meldt dat deze werken met de geluidseffecten van Dolby Atmos. Als laatste is ook meer bekend over de poorten waarmee de televisies verschijnen. Er zijn 3 HDMI-poorten met eARC-ondersteuning, 2 usb-a-poorten, een ethernetpoort, een AV-aansluiting, een optische audiopoort (out) en een 3,5 mm audiojack. De afstandsbediening ondersteunt bluetooth.

Xiaomi TV Q2 kopen

De Xiaomi TV Q2-serie is beschikbaar in een grijze kleur en vanaf 599 euro. Je kan hem enkel kopen via de Xiaomi-webshop.

  • Xiaomi TV Q2 (50 inch) - 599 euro
  • Xiaomi TV Q2 (55 inch) - ?
  • Xiaomi TV Q2 (65 inch) - ?
Xiaomi TV Q2 met Google TV 65 inch

Xiaomi TV Q2 met Google TV 65 inch

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk