Xiaomi brengt Mi Box uit in Verenigde Staten

Xiaomi brengt Mi Box uit in Verenigde Staten

Xiaomi Mi Box

Voor dat bedrag krijg je dus de mogelijkheid om Ultra HD-video's af te spelen met 60 frames per seconde, ook wel 4K genoemd. Daarnaast biedt het apparaatje ondersteuning voor HDR10, een nieuwe standaard die moet zorgen voor betere kleuren en contrast, mits de Mi Box wordt gebruikt in combinatie met een televisie die hiervoor ondersteuning biedt natuurlijk.

Xiaomi brengt Mi Box uit in Verenigde Staten

In het kastje is een quadcore-chipset te vinden, gebaseerd op de ARM Cortex A53-architectuur. De graphics worden door een Mali 450-chipset geleverd en er is 2GB werkgeheugen aanwezig. Het interne geheugen bedraagt 8GB, maar kan worden uitgebreid door middel van een USB-stick. Daarnaast zijn Dolby Digital Plus en DTS Surround Sound aanwezig, voor de audioliefhebbers. WiFi ac, Bluetooth 4.0 en HDMI 2.0 zijn ook aanwezig en het apparaatje is voorzien van Android 6.0 Marshmallow.

Casten via de Google Cast-standaard is ook mogelijk, waardoor het eigenlijk een uitgebreide Chromecast is. Hiermee kun je naast foto's en video's bijvoorbeeld ook muziek naar een groter scherm streamen of games spelen. De Mi Box wordt geleverd met een Bluetooth-afstandsbediening, met ondersteuning voor stemcommando's. Daarnaast kan deze ook gebruikt worden om games te spelen die je kunt vinden in het Android TV-aanbod.

Beschikbaarheid

De Mi Box wordt in samenwerking met Google geleverd in de Verenigde Staten en kost daar $ 69. Deze samenwerking is belangrijk voor Xiaomi dat stappen probeert te zetten buiten Azië. Als je de Android TV settopbox hier wilt aanschaffen zul je vooralsnog moeten kiezen voor importeren ervan. Of we de Mi Box officieel in andere landen gaan zien is nog onbekend, zowel Google als Xiaomi hebben hier nog niks over laten weten.

Bron: PR Newswire en Xiaomi

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties