7 Netflix pro-tips die je ervaring echt verbeteren

7 Netflix pro-tips die je ervaring echt verbeteren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix is de grootste streamingdiensten voor films en series wereldwijd, maar er zijn heel wat manieren waarmee je nog meer uit Netflix kan helen: samen kijken met vrienden, recensies lezen, nieuwe functies testen, en nog meer. Dit zijn onze zeven pro-tips voor Netflix.

1. Netflix Party

Wil je samen met een vriend naar een serie of film kijken, maar is jezelf verplaatsen geen mogelijkheid? Gebruik dan dan Netflix Party, dat is een extensie voor Google Chrome. Als je de webversie op je desktop gebruikt, kan je synchroon met een vriend of vriendin kijken, en er is zelfs een chatfunctie waarmee je meteen ook berichten stuur naar elkaar. Netflix Party werkt bovendien ook met Disney Plus.

7 Netflix pro-tips die je ervaring echt verbeteren

2. Zet automatisch afspelen uit

Je hebt voor- en tegenstanders van deze functie. Als je regelmatig series bingewatcht dan is het ontzettend handig dat de volgende aflevering automatisch start, maar wie bijvoorbeeld dagelijks één aflevering kijkt, vindt het vervelend dat de volgende meteen aansluit. Standaard staat automatisch afspelen aan, maar gelukkig kan je zelf in de instellingen van Netflix je voorkeur aanpassen. Dat kan je doen dankzij onderstaande stappen.

  1. Open de menuknop op de Netflix-app of -website en kies Account
  2. Scroll omlaag en druk op het profiel waarbij je de instelling wil wijzigen.
  3. Tik op Instellingen voor afspelen
  4. De volgende optie vink je uit: Speel de volgende aflevering van een serie automatisch af op alle apparaten.
  5. Kies Opslaan
7 Netflix pro-tips die je ervaring echt verbeteren

3. Enhancer for Netflix

Het aanbod in Netflix kan soms overweldigend zijn en dat maakt het moeilijk om te kiezen wat je wil kijken. Of je iets echt leuk gaat vinden, kan je normaal enkel afleiden op basis van de trailer en het percentage dat weergeeft in welke mate de content matcht met wat je eerder al eens hebt gezien. Maar zeg nu zelf, is dat echt een goede indicator?

Beter is om Enhancer for Netflix te installeren: weer een Chrome-extensie voor je pc. Je krijgt vervolgens over elke fillm of serie meer informatie, waaronder ook de scores van populaire reviewsites zoals IMDB. Enhancer maakt de Netflix-interface een stuk beter en je zou het echt moeten proberen.

4. Testdeelname

Weet je waarom we bij Androidworld vaak schrijven over de nieuwste functies voor apps die alvast onze telefoons werken? Dat is omdat we ons inschrijven voor de bètaversies van alle bekende apps. Meestal kan je dat al vanaf de Google Play Store, maar bij Netflix zit de optie verdoken in de instellingen. Zo kan je tester worden.

  1. Open de menuknop op de Netflix-app of -website en kies Account
  2. Kies Testdeelname
  3. Zet de schakelaar op AAN
7 Netflix pro-tips die je ervaring echt verbeteren

5. Nieuw deze week

De beste manier om te weten te komen welke films of series nieuw zijn op de streamingdienst is met Nieuw Deze Week. Deze Nederlandse site toont het aanbod op Netflix, maar ook op Amazon Prime, Spotify, Kobo en nog veel meer diensten. Elke keer als je een film of serie aanklikt, ontdek je een trailer, extra informatie en reviews. Daarnaast lees je nieuwsartikelen over je favoriete shows.

7 Netflix pro-tips die je ervaring echt verbeteren

6. Netflix 'Speel iets af'

Deze functie is slechts voor een beperkte groep mensen te zien in Netflix, en het is dus niet vreemd als jij de functie nog niet ziet verschijnen. Met de 'Play something'- of 'Speel iets af'-knop laat je een willekeurige film of serie afspelen. Het is als een roulette, en het resultaat kan je erg bevallen of juist niet, maar het voordeel is dat je hoogstwaarschijnlijk nieuwe dingen gaat ontdekken. De knop is op de Netflix-startpagina te zien als jij al bij de gelukkigen hoort. Je kan hier in dit artikel meer informatie vinden over de feature.

7 Netflix pro-tips die je ervaring echt verbeteren

7. Vraag films en series aan

Vind je toch echt niet wat je zoekt op Netflix? Weinig mensen weten dat je in dat geval gewoon kan aangeven wat je juist mist. Uiteraard hoef je niet te verwachten dat zo'n show dan de volgende dag in de de app te vinden is, maar het heeft zeker een impact. Als Netflix in enkele weken tijd heel veel aanvragen krijgt rond een specifieke serie, dan gaat er wel een belletje rinkelen in de hoofdkantoren van het bedrijf. Wie zo'n verzoek indient, kan telkens tot drie titels doorgeven. Dat kan je via onderstaande link doen.

7 Netflix pro-tips die je ervaring echt verbeteren

Heb je tips of ideeën?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk