TikTok lanceert app voor Android TV en Google TV in Noord-Amerika

TikTok lanceert app voor Android TV en Google TV in Noord-Amerika

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De mobiele app van TikTok wordt uitgebreid met een app voor Google TV en Android TV. Het videoplatform brengt de app allereerst uit in de Verenigde Staten en Canada.

TikTok voor Android TV en Google TV

TikTok heeft eerder al een app voor apparaten met Android TV of Google TV gelanceerd en deze app is nu ook in de Verenigde Staten en Canada beschikbaar. Dat meldt het videoplatform op zijn website. Naast Android TV en Google TV is de app daar ook beschikbaar voor verschillende andere smart-tv's en platformen: Amazon Fire TV OS en smart-tv's van LG en Samsung. Ondersteuning voor Roku ontbreekt nog.

We brengen TikTok naar het grote scherm in de woonkamer en bieden een nieuwe manier om samen thuis de vreugde en creativiteit van TikTok te ervaren. 

TikTok over de app voor grote schermen

TikTok geeft aan dat de TikTok TV-app is gebouwd voor een tv-ervaring thuis, waardoor het gemakkelijk is om content van 'For You'- en 'Following'-feeds op het grote scherm te bekijken. Je vindt hier onder andere de meest gelikete en meest bekeken video's in een groot aantal categorieën, van gamen en comedy tot eten en dieren. Om te beginnen kunnen mensen met hun bestaande account inloggen op de TikTok TV-app. Er is ook een 'Ontdekken'-pagina, waarmee je meer van je favoriete inhoud, makers en categorieën op TikTok kunt vinden.

Gerelateerde artikelen

Er is geen officiële informatie van TikTok over de beschikbaarheid van de TikTok voor Android TV-app buiten de Verenigde Staten en Canada. Er zijn wel berichten van eigenaren van een Samsung TV, Android TV-, Google TV- of Fire TV-apparaat in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland die de app kunnen gebruiken. Er zijn suggesties dat deze regio's ook als eerste de TikTok-app voor LG smart-tv's krijgen. Of en wanneer de app naar Nederland of België komt, is niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over TikTok? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagramen Twitter.

TikTok for Android TV

TikTok for Android TV

De TikTok TV-app is gebouwd voor een tv-ervaring thuis, waardoor het gemakkelijk is om content van 'For You'- en 'Following'-feeds op het grote scherm te bekijken. J ..
TikTok lanceert app voor Android TV en Google TV in Noord-Amerika

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk