Storytel Reader in Nederland: boeken lezen en beluisteren op één e-reader

Storytel Reader in Nederland: boeken lezen en beluisteren op één e-reader

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Storytel introduceert zijn eigen e-reader in Nederland: de Storytel Reader. Met dit apparaat kun je voor een vast bedrag per maand je favoriete boeken onbeperkt luisteren en lezen.

Storytel Reader

Met de Storytel Reader kun je e-boeken lezen en luisterboeken beluisteren. Zo kun je onderweg in de auto luisteren naar een luisterboek en thuis verder lezen waar je met luisteren was gebleven.

Na Zweden, Denemarken, Finland en IJsland is Nederland de vijfde markt waar de Reader wordt gelanceerd en volgens Storytel is dat een logische stap. Het bedrijf geeft aan dat gebruikers met de e-reader altijd en overal toegang hebben tot de boeken op welke manier zij dat zelf willen; lezen of luisteren. Storytel is er namelijk achter gekomen dat mensen het afgelopen jaar liever een e-book erbij pakten om deze lezen dan naar een luisterboek te luisteren.

Luisterboeken beluisteren op de Storytel Reader

Luisterboeken beluisteren op de Storytel Reader

Ruth de Jager, Country Manager Storytel, is blij met de toevoeging van de Reader: “Storytel wil van de wereld een creatieve plek maken met geweldige verhalen, die door iedereen geluisterd en gedeeld kunnen worden, altijd en overal. Dankzij het grote gebruiksgemak, verrijkt de Storytel Reader de royale bibliotheek van meer dan 300.000 luisterboeken en e-books. Lekker luisteren tijdens het wandelen en thuis verder lezen op de bank, met de komst van de Storytel Reader spelen we in op elke behoefte.”

Luisterboeken beluisteren op de Storytel Reader kan met een draadloze koptelefoon of luidspreker, maar ook met een bedrade headset vanwege de 3.5mm koptelefoonaansluiting. Het geheugen van 8 GB is volgens de dienst voldoende voor het opslaan van 3000 boeken op het device, en dit kunnen ook externe bestanden, zoals epub-files zijn. De Reader heeft een touchscreen maar het apparaat kan ook met de twee fysieke knoppen aan de zijkanten gebruikt worden. Je hebt een Storytel-abonnement nodig om de e-reader te gebruiken.

Storytel Reader kopen

De Storytel Reader is vanaf vandaag te koop bij Coolblue voor 129 euro. De Reader komt met twee maanden gratis Storytel en die aanbieding geldt voor zowel bestaande abonnees als nieuwe abonnees.

  • Storytel Reader kopenCoolblue - 129 euro

Specificaties

Afmetingen en gewicht: 17 x 11,7 x 0,87 cm, 195 gram
Scherm:  6 inch E-ink Carta HD-scherm (212 ppi)
Verbindingen: Bluetooth, wifi
Geheugen: 512 MB + 8 GB (3000 boeken)
Accuduur:  Enkele weken (3000 mAh)
Extra's: 3.5mm koptelefoonaansluiting,  achtergrondverlichting aanpassen, fysieke knoppen

Wat is Storytel?

Storytel is een abonnementsdienst voor luisterboeken. De Storytel-app voor smartphone en tablet geeft onbeperkt toegang tot het luisteren van duizenden (luister)boeken voor een vast bedrag per maand. Er is een maandelijks abonnement voor 12,99 euro waar één volwassene en één kind gebruik van kunnen maken. Daarnaast zijn er nog twee familie-abonnementen voor twee of drie volwassenen en kinderen die respectievelijk 16,99 euro en 19,99 euro kosten. De eerste 14 dagen kun je de dienst gratis proberen.

Naast (internationale) bestsellers, zijn er ook luisterboeken op het platform te vinden die door Storytel zelf geproduceerd zijn: de Storytel Originals. Storytel is actief in 22 landen en heeft haar hoofdkantoor in Stockholm, Zweden. Sinds de oprichting in 2005 door Jonas Tellander heeft het bedrijf wereldwijd reeds meer dan 1.3 miljoen abonnees.

Storytel

Storytel

Storytel is een abonnementsdienst voor luisterboeken. De Storytel-app voor smartphone en tablet geeft onbeperkt toegang tot het luisteren van duizenden (lu ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk