Steeds meer Nederlanders combineren streamingdiensten [+poll]

Steeds meer Nederlanders combineren streamingdiensten [+poll]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Steeds meer Nederlandse huishoudens stapelen streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Amazon Prime en Videoland, meldt marktonderzoeker Telecompaper woensdag. Hoeveel abonnementen heb jij er in totaal?

Meer dan de helft heeft één abonnement

Telecompaper deed onderzoek naar het gebruik van streamingdiensten in het eerste kwartaal van dit jaar onder vijftienduizend mensen. Hieruit kwam onder andere naar voren dat 51% van de huishoudens tenminste één abonnement op een streamingdienst heeft. Een kwart van de huishoudens heeft meerdere abonnementen. Dat zijn voornamelijk mensen jonger dan 35 jaar.

Vorig jaar had nog 57% van de Nederlandse huishoudens geen enkel abonnement op een streamingdienst. Dat aantal is nu gedaald naar 49%. Het percentage dat tenminste één abonnement heeft, is met een kwart gelijk gebleven.

Netflix blijft onverminderd populair in Nederland en het Nederlandse Videoland volgt op de tweede plaats. Amazon Prime Video is de snelste groeier en het marktaandeel van deze streamingdienst verdubbelde. Tim Wijkman, analist bij Telecompaper, laat aan de NOS weten dat de platformen vechten allemaal om de gunst van de kijker en dat de groeiende vraag naar videodiensten nu ook ten koste gaan van tv-aansluitingen: "De grote vraag is hoeveel abonnementen mensen maximaal willen."

Steeds meer Nederlanders combineren streamingdiensten [+poll]

Hoeveel abonnementen heb jij?

Inmiddels zijn er al best veel streamingdiensten zoals de bekende Netflix, Videoland, Disney+, Prime Video, NPO Start Plus, Film1, NLZiet, YouTube Premium, Apple TV+. Maar ook Peacock, HBO Max, Cinetree, Hayu komen eraan. Momenteel is de combinatie van Netflix en Videoland met 16% het populairst. De combinatie Netflix en Disney+ staat net 7% op de tweede plaats gevolgd door een combi van Netflix, Videoland en Disney+ met 6%. Hoe zit dat met jouw abonnementen? Laat het ons weten in de poll hieronder.

Hoeveel abonnementen heb jij?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk