Spotify Hifi-abonnement laat je streamen in de hoogste kwaliteit

Spotify Hifi-abonnement laat je streamen in de hoogste kwaliteit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify heeft zijn HiFi-abonnement voorgesteld dat je zonder kwaliteitsverlies naar muziek laat luisteren. HiFi laat je muziek ervaren in cd-kwaliteit.

Spotify HiFi

Spotify komt aandraven met een nieuwe abonnementsformule voor zogenaamde lossless streamingkwaliteit. Dat wil zeggen dat je Spotify-nummers in cd-kwaliteit kan beluisteren met het nieuwe Spotify HiFi. De formule werd voorgesteld tijdens het virtuele Stream On-evenement van Spotify en de streamingdienst schrijft er mee rover in zijn blogbericht.

Volgens Spotify beantwoordt HiFi aan een belangrijke vraag van zijn gebruikers. De Zweedse muziekdienst moest ook samenwerken met zijn partners om de muziek van hogere kwaliteit mogelijk te maken via Spotify Connect. Zo kan je de muziek ook op al je verbonden apparaten afspelen.

Concurreren

Met HiFi gaat Spotify de concurrentie verhogen op de streamingdienst Tidal dat alvast muziek zonder kwaliteitsverlies aanbiedt. Verder heeft ook Amazon al twee jaar lang zijn Music HD-dienst die met korting verkrijgbaar is voor Prime-abonnees. Andere belangrijke diensten als YouTube Music en Apple Music moeten het tot hiertoe nog zonder een lossless-formule stellen.

Gerelateerde artikelen

Toch heerst er nog onduidelijkheid over een aantal zaken bij Spotify HiFi. Bij Tidal weten we dat het muziek levert met een kwaliteit van 96 kHz/24 bit, maar Spotify heeft daarover nog geen details bekend gemaakt. Daarnaast weten we ook nog niets over de prijs. Bij concurrent Tidal betaal je bijvoorbeeld maandelijks 19,99 euro. Als laatste is er nog de beschikbaarheid, want Spotify gaat de formule later dit jaar in een select aantal markten uitrollen. Of Nederland en België bij die beschikbare landen horen, is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Spotify? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk