'Sonos lanceert in juni goedkope soundbar voor 230 euro'

'Sonos lanceert in juni goedkope soundbar voor 230 euro'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sonos gaat een soundbar in een lager prijssegment lanceren. Hij moet in juni op de markt komen voor omgerekend 230 euro. De soundbar komt met minder audio-drivers, hij is relatief compact en heeft geen smart-functionaliteiten.

Goedkope Sonos-soundbar

Sonos heeft plannen om in het budgetsegment een soundbar uit te brengen. The Verge kreeg informatie en beelden over het aankomende product en maakte op basis daarvan bovenstaande renders. De soundbar krijgt als modelnummer S36 en wordt intern door Sonos momenteel de 'Fury' genoemd.

Op basis van de informatie blijkt dat Sonos op heel wat punten de vraagprijs van zijn aankomende soundbar drukt. Het is allereerst een veel kleiner apparaat met minder luidsprekers en bijvoorbeeld geen speakers die naar boven zijn gericht. Dat wil zeggen dat hij alleen werkt met Dolby Digital-surround en dat je je geluidsinstallatie moet uitbreiden om een 5.1-surroundopstelling te bekomen. De nieuwe soundbar wordt daarnaast niet uitgerust met een microfoon en zal dus niet werken met spraakassistenten. De Fury krijgt ook geen HDMI-poort en heeft alleen een optische kabel in de doos.

Combineren met de Arc

Interessant is dat Sonos het apparaat ook in de verf wil zetten als een metgezel voor de huidige Arc, dat is de premium soundbar van het bedrijf. De Fury kan daarom volgens de montage-instructies niet alleen horizontaal maar ook verticaal aan de muur worden bevestigd. Op die manier kan je bijvoorbeeld in het midden onder je tv een Sonos Arc gebruiken en dan aan weerszijden, verticaal tegen de muur, twee van de Fury-soundbars.

Gerelateerde artikelen

Sonos lanceerde vorig jaar nog zijn opvolger van de Beam-soundbar die in zijn line-up tussen de Arc en de nieuwe soundbar komt. Onze review van de Beam (Gen 2) kan je hier ontdekken. Eerder hebben we ook al eens de verschillen opgesomd tussen de Beam en de Arc.

De nieuwe soundbar moet 249 dollar kosten, dat is zo'n 230 euro. Sonos gaat hem volgens de geruchten op 7 juni uitbrengen. Wat denk jij van het idee van een voordeligere Sonos-soundbar? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Sonos

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk