Sonos Playbase officieel: speaker voor onder elke tv

Sonos Playbase officieel: speaker voor onder elke tv

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Sonos Playbase

Sonos richt zich op muziek voor vele ruimtes, maar heeft in de afgelopen jaren twee producten op de markt gebracht die specifiek op tv's gericht waren. Dat is de Playbar, die een aantal jaren geleden op de markt kwam. Deze kan onder de tv geplaatst worden, vooral gericht op tv's die aan de muur bevestigd zijn. De nieuwe Sonos Playbase is speciaal gericht op tv's die op een oppervlakte staan.

De tv wordt bij de Playbase er bovenop gezet, dus de tv komt iets hoger te staan. 5,8cm om precies te zijn. Dat is de dikte van de speaker over de gehele breedte. In de Playbase zitten 9 speakers en één subwoofer verwerkt. Hierdoor moet deze platte speaker een erg goed geluid geven.

Het plaatsen van de tv is zo eenvoudig als hem er boven op zetten en de instellingen volgen. De Playbase kan maximaal 34 kg dragen, dus praktisch elke gangbare tv kan erop gebruikt worden. Dit geldt in ieder geval voor alle exemplaren met een enkele voet, heeft je tv twee voetjes aan de uiteindes, dan is het goed even te check of het wel past. Het is een flinke speaker qua oppervlakte, 72cm breed en 38cm diep.

De Playbase kan - net als andere Sonos-speakers - gebruikt worden in combinatie met elkaar. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld een Play:1 of Play:5 kunt koppelen voor een betere en eventueel surround geluid. Op de Playbase kun je niet alleen maar tv afspelen, zodra deze is uitgeschakeld kan de Sonos ook gebruikt worden om muziek af te spelen via de ondersteunde muziekdiensten van het platform. Inmiddels zijn er dit zo'n 80, dus je kunt er wel even mee vooruit...

Playbase kopen

De Sonos Playbase zal vanaf begin april verkrijgbaar zijn met een adviesprijs van 799 euro. Dus ben je op zoek naar een nieuwe speaker voor je tv, heb je hem op een tv-meubel staan en past deze 800 euro binnen je budget, dan is de Playbase een goede optie. Om bij je meubels te matchen, is de Playbase beschikbaar in het zwart en wit, waar de Playbar alleen in het zwart beschikbaar is.

Sonos S1 Controller for Android

Sonos S1 Controller for Android

Sonos is een muzieksysteem dat bediend kan worden via een smartphone of tablet met de Sonoy Controller for Android-applicatie. Hiermee is het mogelijk diensten zoals ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk