Sonos Beam (Gen 2)-soundbar met Dolby Atmos aangekondigd

Sonos Beam (Gen 2)-soundbar met Dolby Atmos aangekondigd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sonos heeft een nieuwe generatie van zijn Beam soundbar voorgesteld De Beam (Gen 2) werkt met de 3D-geluidseffecten van Dolby Atmos. De soundbar kan eventueel draadloos met een subwoofer en achterspeakers worden gecombineerd. Hij kost 499 euro.

Sonos Beam (Gen 2)

Sonos brengt een nieuwe Beam-soundbar op de markt, de opvolger van de originele Sonos Beam (449 euro) die we hier op de redactie konden testen. De (Beam Gen 2) komt met een nieuw design met een plastic grille die het geluid goed laat weerklinken. Je kan hem plaatsen op een tv-kast of je bevestigt hem tegen de muur.

Er zit ook een nieuwe speakeropstelling in de soundbar verstopt en het product biedt ondersteuning voor het 3D-geluid van Dolby Atmos. Dat wil zeggen dat je speciale geluidseffecten goed zal horen door de ruimte heen. Met de Trueplay-functie van Sonos houdt de soundbar ook rekening met de omgeving en vooral de meubels in je woonkamer, en zo wordt het geluid aangepast.

Sonos Beam (Gen 2)-soundbar met Dolby Atmos aangekondigd

Installeren en afspelen

De Sonos Beam kan je instellen en bedienen via de Sonos-app, en het is ook op die manier mogelijk om het apparaat draadloos te koppelen met een subwoofer en/of achterspeakers. De Beam zelf kan je met één kabel aan je tv verbinden met HDMI eARC. Als je dan content wil afspelen, biedt de app ondersteuning voor meer dan 100 streamingdiensten. Je kan ook snel een telefoon verbinden via NFC: met een tikje op de soundbar.

Gerelateerde artikelen

Sonos komt later dit jaar met ondersteuning voor het decoderen van DTS, Digital Surround Sound, via het S2-platform voor Playbar, Playbase, Amp en beide generaties van Beam en Arc. Tot slot wil Sonos dan ook Dolby Atmos Music ondersteunen, dat is een audioformaat dat gebruikers "middenin het nummer" wil plaatsen voor een betere geluidsbeleving.

Sonos Beam (Gen 2)-soundbar met Dolby Atmos aangekondigd

Prijzen en beschikbaarheid

Beam (Gen 2) zal wereldwijd voor 499 euro beschikbaar zijn vanaf 5 oktober. Je zal hem kunnen verkrijgen in een witte en zwarte tint.

Recent konden we op Androidworld een JBL-soundbar testen die je subwoofer en achterspeakers wil vervangen. Je leest hier de review. Daarnaast kondigde Bose vorige week een soundbar aan die met Dolby Atmos en de Googles Assistent werkt.

Heb je tips of ideeën voor de themaweek op Androidworld?

Deze week staat Androidworld in het teken van de themaweek Entertainment en dit artikel is daar onderdeel van. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Sonos

Sonos

Sonos S2 is een nieuwe app en een nieuw besturingssysteem (OS) waarmee onze volgende generatie producten en ervaringen worden aangedreven. Naast nieuwe functies, upd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk