Snapdragon 8 Gen 3 wordt eind oktober officieel onthuld

Snapdragon 8 Gen 3 wordt eind oktober officieel onthuld

Laura Jenny

door Laura Jenny

Qualcomm heeft bekendgemaakt wanneer de opvolger van zijn nieuwste chip, de Snapdragon 8 Gen 3, wordt onthuld. Dat vindt plaats op 24, 25 of 26 oktober, wanneer Qualcomm een groot evenement organiseert.

Snapdragon 8 Gen 3

Kortom, de kans is groot dat dat op 24 oktober zal zijn, want meestal worden dit soort grote aankondigingen aan het begin van de events gedaan tijdens een grote keynote. Dan kun je immers de rest van het evenement nog met anderen praten over de onthulling. Maar, wat betekent die aankondiging van zo’n nieuwe chip?

We weten verder nog niets over de chip, maar hij zal ongetwijfeld sneller werken en gadgetmakers helpen om hun tech als een zonnetje te laten werken. Het gaat in de wereld van chips vooral om prestaties. Daar heeft Qualcomm zijn sporen dan ook al mee verdiend: heel veel Android-telefoons hebben een hart in de vorm van een Snapdragon-chip. Denk aan Samsung-toestellen (hoewel sommige varianten een Exynos-chip hebben), maar ook veel Chinese telefoonmakers zoals Xiaomi en OnePlus werken met chipbakker Qualcomm.

Gerelateerde artikelen

Qualcomm

Er is wel iets opvallends aan de hand met deze aankondiging. Qualcomm is veel eerder met de aankondiging dan normaal. De Gen 2 werd in november aangekondigd en de Gen 1 in november, met de 888 zelfs in december. Zou het komen omdat een bepaalde telefoonleverancier snel daarna live wil met zijn toestel met die chip erin (Xiaomi 14 Pro, misschien?), of komt het gewoon zo uit voor Qualcomm? Daar hebben we nog geen antwoord op, maar de Snapdragon Summit is in ieder geval voor 24 tot en met 26 oktober gepland in het mooie Maui, Hawaii.

We zijn erg nieuwsgierig welke telefoonfabrikant de primeur krijgt. We denken misschien Xiaomi door de geruchten rondom die 14 Pro, maar voor hetzelfde geld is het OnePlus of Motorola. Dat waren namelijk de eerste fabrikanten die de Snapdragon 8 Gen 2 debuteerden.

Welke fabrikant denk jij dat de gelukkige zal zijn? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk