Sinterklaas in Nederland 2021: volg het Sinterklaasjournaal op je mobiel

Sinterklaas in Nederland 2021: volg het Sinterklaasjournaal op je mobiel

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 november. Daarom kun je vanaf deze week ook dagelijks om 18.00 uur op NPO Zapp naar het Sinterklaasjournaal kijken. Je kan Sinterklaasjournaal ook op je mobiel volgen. Hoe dat werkt, leggen we je haarfijn uit.

Wat is het Sinterklaasjournaal?

Het Sinterklaasjournaal bevat nieuws en achtergronden van vlak voor de intocht tot aan de verjaardag van Sinterklaas. Je vindt er de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de goedheiligman in Nederland. De presentatrice van het Sinterklaasjournaal is Dieuwertje Blok.

Wanneer komt Sinterklaas in Nederland?

Sinterklaas komt elk jaar na de eerste zaterdag na Sint Maarten in Nederland aan. In 2021 is dat op zaterdag 13 november. De intocht is op vanaf 12.00 uur live te volgen bij Zapp en op deze website.

Sinterklaas in Nederland 2021: volg het Sinterklaasjournaal op je mobiel

Hoe laat is het Sinterklaasjournaal?

Vanaf maandag 8 november is het Sinterklaasjournaal dagelijks om 18.00 uur te zien op NPO 3 en NPO Zapp.

Gerelateerde artikelen

Sinterklaasjournaal op je mobiel

Je kan het Sinterklaasjournaal op je telefoon bekijken in de webbrowser, maar ook in de NPO-app en de NPO Zapp-app.

Via een app

In de NPO Zapp-app kun je via de zoekknop rechts bovenin zoeken naar het Sinterklaasjournaal. Je vindt er vervolgens alle afleveringen die je op je mobiel kunt bekijken of via een Chromecast op tv. Tik meteen even op de ster om het Sinterklaasjournaal aan je favorieten toe te voegen. Dan hoef je de volgende keer niet meer te zoeken, en kun je meteen de nieuwste aflevering bekijken.

Je kan de apps via de links hieronder downloaden op je mobiel.

NPO Zapp

NPO Zapp

Met de NPO Zapp-app kun je live Zapp kijken, maar ook gemiste programma's of het themakanaal NPO Zapp Xtra. Niet alle programma's zijn terug te kijken, wat een kwest ..
NPO

NPO

Met de NPO-app kun je live en on demand programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op je Androidtoestel kijken en luisteren. De tv-programma’s versch ..

Via de browser

Wil je liever geen apps op je telefoon installeren? Dan kan je de journaals ook in de webbrowser op je telefoon bekijken

  • Sinterklaasjournaal kijken via de website van het Sinterklaasjournaal
  • Sinterklaasjournaal kijken via de website van NPO Start
  • Sinterklaasjournaal kijken via de website van NPO Zapp
  • Sinterklaasjournaal kijken via de website van Gids.tv
  • Sinterklaasjournaal met gebarentolk kijken via Schooltv

Gerelateerde artikelen

Sinterklaasjournaal, spelletjes, knutselen, plaatjes en meer 

Op de website van het Sinterklaasjournaal kun je nog meer leuke extra's rondom het journaal bekijken. Je vindt er foto's van Chocopiet, spelletjes en kleurplaten met de Pieten, pepernoten, en ook verhaaltjes, podcasts en liedjes om mee te zingen.

Voor de voorbereiding en pakjesavond zelf hebben we ook alvast een paar leuke apps en games voor je verzameld. Bekijk hier de vijf leukste Sinterklaas-apps voor je telefoon. Oh, vergeet niet het leukste Sinterklaas en Kerst verlanglijstje voor kinderen te downloaden.

Sinterklaas in Nederland 2021: volg het Sinterklaasjournaal op je mobiel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk