Samsung hint naar nieuwe VR-headset voor metaverse trend

Samsung hint naar nieuwe VR-headset voor metaverse trend

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft op het Mobile World Congres gezegd dat het op korte termijn wil inspelen op de trend van de Metaverse-apparaten. Het lijkt er dus op dat het bedrijf een nieuwe virtual reality (VR)-headset wil uitbrengen. De laatste was de Gear VR die in 2017 werd uitgebracht.

Samsung VR-headset

Samsung gaat zich schijnbaar opnieuw richten op virtual reality. Tijdens het Mobiel Word Congress, een jaarlijkse techbeurs in Barcelona, heeft Samsungs CEO duidelijk gehint naar een nieuw apparaat voor VR, dat meldt het Britse The Investor.

Samsung stelt dat er vaak wordt gepraat over de metaverse en dat heeft het bedrijf kennelijk overtuigd om opnieuw met VR aan de slag te gaan. De metaverse zij virtuele werelden waarmee je in interactie kan gaan en die onderling met elkaar in verbinding staan. In dit uitgebreide artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over de metaverse.

"[Apparaten gerelateerd aan de metaverse] zijn overal een belangrijk onderwerp in de wandelgangen", merkt Samsung CEO Han Jong-Hee op. "We hebben onszelf dus de taak gegeven om in te spelen op die trend en dat zal niet veel tijd in beslag nemen."

Gerelateerde artikelen

Gear VR en Oculus

Samsung heeft een geschiedenis met VR-hardware. Het bedrijf bracht in 2014 de eerste Gear VR-headset op de markt, dat was een headset waarmee je in combinatie met je smartphone in interactie kon gaan met een virtuele wereld. Al kwam de echte interactie pas eigenlijk in 2017 toen de Gear VR een controller kreeg. Dat was meteen ook de laatste VR-headset van Samsung.

De laatste Gear VR van Samsung met controller

De laatste Gear VR van Samsung met controller

Een van de voortrekkers van de metaverse is Facebook dat vorig jaar zijn naam liet veranderen naar 'Meta'. Meta brengt met zijn Oculus-divisie al jarenlang VR-headsets uit en het heeft ook een softwareplatform voor VR-toepassingen. Oculus werkte destijds ook samen met Samsung samen voor de Gear VR. Er waren eerder al geruchten over een augmented reality (AR)-bril van Samsung, iets wat wel geen directe link heeft met de metaverse.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk