Samsung rolt Gaming Hub nu ook uit naar smart-tv's uit 2021

Samsung rolt Gaming Hub nu ook uit naar smart-tv's uit 2021

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In maart kondigde Samsung Gaming Hub aan voor Samsung-tv’s uit 2022. Deze dienst waarmee je kunt cloudgamen wordt nu ook uitgerold naar andere Samsung smart-tv's.

Wat is Samsung Gaming Hub?

Samsung kondigde tijdens de Game Developers Conference (GDC) van dit jaar zijn Gaming Hub aan. Samsung Gaming Hub is een dienst op Samsung smart-tv’s uit 2022 die cloudgamen op je smart-tv mogelijk maakt. Samsung Gaming Hub ondersteunt GeForce NOW, Xbox Game Pass, Utomik en Amazon Luna. Samsung gaf tijdens de aankondiging aan dat je een game als Rainbow Six via de hub kunt spelen zoals het bedoeld is: zonder vertragingen.

Het voordeel aan cloudgamen is dat je hardware niet heel goed hoeft te zijn om toch games te spelen die normaal veel vergen van hardware. Dat komt omdat de game draait op een server ergens in de cloud. Je hebt alleen een goede internetverbinding nodig om te kunnen gamen op je tv via de server van Samsung. Googles Stadia was een soortgelijke dienst, maar die dienst heeft het helaas niet gered.

Gerelateerde artikelen

Nu ook voor Samsung-tv's uit 2021

Vandaag begint Samsung met het uitrollen van de update die de Gaming Hub naar die oudere smart-tv's van het merk brengt. Heb je een Samsung-tv uit 2021, dan kan je binnenkort gamen op dat scherm. Allemaal zonder dat er ethernetkabels, desktops, laptops of gameconsoles nodig zijn.

Je hoeft er overigens niet voor te doen om met de cloudgamingdienst aan de slag te gaan. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je tv of monitor up-to-date is. Controleer dus op de meest recente firmware en download indien nodig de update. Als de update eenmaal geïnstalleerd is, heb je alleen nog een controller nodig en kun je na het selecteren van een dienst meteen aan de slag. Je kan dus kiezen uit GeForce NOW, Xbox Game Pass, Utomik en Amazon Luna. Uiteraard moet je wel een abonnement hebben op een van deze diensten.

Zie jij het zitten om straks te cloudgamen op je televisie, of houd je het liever bij consoles? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk