OnePlus TV werkt met aangepaste versie van Android TV en Samsung-scherm

OnePlus TV werkt met aangepaste versie van Android TV en Samsung-scherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Geoptimaliseerde Android TV

OnePlus zal werken met een aangepaste versie van Android TV voor zijn OnePlus TV-toestellen, dat heeft CEO Pete Lau bekend gemaakt in een interview met Gadgets 360. "Eén van de verkoopargumenten die ik in de verf wil zetten is dat we echt Android TV gaan optimaliseren, wat maar weinig merken in India doen", aldus Pete Lau. "Dankzij onze samenwerking met Google gaan we niet enkel hun Android TV-systeem gebruiken, maar ook diepgaand optimaliseren", dat zegt de CEO.

Slimme assistent

Onlangs zijn alvast de verschillende modellen van OnePlus TV gelekt , net als ook de naam en het logo. Nu leren we ook dat OnePlus' zijn televisies ziet als een samensmelting tussen een smart Display, een entertainmentsysteem en een klassieke televisie. Het lijkt erop dat de televisie daarmee ook een slimme assistent zal krijgen zoals vorig jaar al uit geruchten bleek.

Logo van OnePlus TV

"Ik denk dat een tv in de komende vijf tot tien jaar niet langer een tv is, maar een smart display", zegt Pete Lau. "Het zal alle informatie tonen die je nodig hebt (...). Zo krijg je niet één of twee schermen in je huis maar meerdere in verschillende kamers, en elke kamer kan andere zaken tonen, en alle televisies zullen verbonden zijn met elkaar", dat zegt de CEO van OnePlus. Verder zegt Pete Lau dat OnePlus wil uitpakken met zijn interface die naadloos zal samenwerken met wat OnePlus-fans gewend zijn op hun telefoon.

Beeld- en geluidskwaliteit

Pete Lau vindt dat er weinig televisiefabrikanten in slagen om zowel met een goede gebruikerservaring te komen als goede beeld- en geluidskwaliteit. OnePlus wil naar eigen zeggen op beide aspecten focussen. Pete Lau zegt ook dat het in de eerste plaats kijkt naar Sony en Samsung als grootste concurrenten, en dan specifiek de geluidskwaliteit van Sony en de beeldkwaliteit van Samsung. Het bedrijf hoopt met een samenwerking met Amazon een goedkoper product te kunnen brengen dan beide bedrijven, maar het zou volgens Pete Lau niet om de helft van de prijs gaan.

OnePlus TV met Dolby

Een teaser van OnePlus TV

Wat het scherm betreft, stelt Pete Lau dat het bedrijf gekozen heeft voor QLED, dat is een aangepaste vorm van LCD die door Samsung is ontwikkeld. Samsung gebruikt die panelen ook voor zijn eigen high-end televisies. Pete Lau verwacht dat nog veel meer spelers - ook uit de smartphone-industrie - zich de komende tijd aan slimme televisies zullen wagen. Het is nog niet bekend wanneer OnePlus TV zal worden gelanceerd, maar een gelekte teaser-afbeelding suggereert dat het deze maand zal zijn.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk