OnePlus onthult naam en logo van zijn 4K HDR-Android TV's

OnePlus onthult naam en logo van zijn 4K HDR-Android TV's

OnePlus TV

OnePlus heeft plannen om binnenkort een eigen reeks smart tv's aan te kondigen, dat raakte vorig jaar bekend. Ondertussen zijn de slimme televisies weer onder de volle aandacht nadat de verschillende modellen van tv's gelekt zijn op de website ven Bluetooth Special Interest Group. OnePlus zou de toestellen volgens de geruchten op 26 september voorstellen, maar het licht nu al tipje van de sluier op.

Na een hele campagne waarbij zijn fans een naam mochten bedenken voor de slimme tv's heeft OnePlus nu op zijn forum onthuld dat de toestellen eenvoudigweg 'OnePlus TV' zullen heten. Het bedrijf zou naar eigen zeggen ook veel creatieve opties hebben overwogen, maar deze naam zou meer direct zijn en het beste vertellen wat het product zal voorstellen.

Logo van OnePlus TV

Minimalistisch logo

Het Chinese merk koos voor dezelfde gedachtegang wat betreft het logo van OnePlus TV, want dat stelt namelijk eenvoudigweg het woord 'TV' voor naast het bestaande OnePlus-logo. Toch meent het merk dat er wel meer denkwerk bij de pas kwam bij het ontwerpen, want de letters zijn precies even dik als de lijnen in het OnePlus-logo wat staat voor balans en gelijkwaardigheid. Daarnaast speelden de designers naar eigen zeggen ook met geometrische verhoudingen uit het oude Griekenland wat betreft de verhoudingen tussen TV en het OnePlus-logo.

Logo van OnePlus TV

Het is nog niet zeker of we OnePlus TV ook in Europa zullen zien. De televisies zouden in vier groottes gemaakt worden: 43-, 55-, 65- en 75 inch. Die grootste televisie zou exclusief voor der Verenigde Staten bedoeld zijn, en de 43 inch-variant zou enkel naar India komen. De twee overige formaten zou dan weer bestemd zijn voor de rest van de wereld.

Kijk jij uit naar OnePlus TV of gebruik je al andere vormen van smart tv zoals een Android TV op een box zoals de NVIDIA Shield TV? Misschien heb je helemaal geen interesse in een smart tv? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties