Onderzoek: 'Netflix verliest nu ook zijn trouwste klanten'

Onderzoek: 'Netflix verliest nu ook zijn trouwste klanten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix verliest steeds sneller abonnees en ook de trouwe Netflix-kijker zegt nu steeds vaker zijn abonnement op, dat blijkt uit een onderzoek in de Verenigde Staten. Netflix werkt aan een aantal manieren om het het tij te keren.

Netflix verliest abonnees

Vorige maand raakte bekend dat Netflix voor het eerst in 10 jaar zijn aantal abonnees zag krimpen. Het verloor 200.000 leden, maar een nieuw onderzoek van The Information vertelt ons meer over welke gebruikers Netflix verlaten. Het gaat om meer abonnees die al jarenlang Netflix gebruiken, anders dan gebruikers die de dienst minder dan een jaar gebruiken.

Het onderzoek naar abonnees die Netflix verlaten, bevat data van 5 miljoen gebruikers in de VS die de gegevens anoniem hebben gedeeld. In het tweede kwartaal van 2021 was slechts 6 procent van de Netflix-verlaters al langer dan drie jaar klant en vandaag geldt dat voor 13 procent van de mensen die het abonnement opzeggen. Netflix verliest dus meer trouwe gebruikers dan een jaar geleden.

De oorzaak voor het verlies aan abonnees kan je bij een aantal zaken zoeken. Allereerst heeft het bedrijf 1 miljoen Russische abonnees in maart afgestoten als een gevolg van de invasie in Oekraïne. En dan is er nog de prijsverhoging van eind vorig jaar die meespeelt.

Gerelateerde artikelen

Account delen aanpakken

Tegelijk heeft Netflix wel ideeën die de cijfers weer de goede richting moeten uitsturen. Allereerst test het nieuwe systemen die het delen van accounts moeten aanpakken. Netflix wil dat mensen niet langer een abonnement buiten het gezin delen en dat ze in de plaats individuele abonnementen afsluiten. En dit jaar komt er ook een goedkoper abonnement met reclame dat meer mensen moet overtuigen.

Uit een recente AW Poll blijkt dat 30,6 procent van de Netflix-abonnees Androidworld-lezers hun account delen met mensen buiten het gezin. Drie jaar geleden gaven 38,8 procent van de lezers dat toe. Overweeg jij om Netflix op te zeggen? Maak je ondertussen vaker gebruik van andere streamingdiensten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Netflix? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk