Vernieuwde NVIDIA Shield TV officieel: vertrouwde snelheid in kleinere verpakking

Vernieuwde NVIDIA Shield TV officieel: vertrouwde snelheid in kleinere verpakking

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

40% kleiner, zelfde inhoud

De nieuwe NVIDIA Shield TV is 40% kleiner dan zijn voorganger, maar heeft verder dezelfde specificaties. De nieuwe Android TV-console wordt aangedreven door een NVIDIA Tegra X1-chipset en dat is dezelfde chipset als die we in de huidige generatie Shield TV vinden. Ook de andere specificaties blijven ongewijzigd en dat is niet zo heel vreemd: de Shield TV is het snelste streamingapparaat dat op de markt te vinden is. Wel wordt er een vernieuwde controller bijgeleverd.

De basisversie heeft 16 GB aan opslag aan boord die uit te breiden is door middel van een (USB)harde schijf of SD-kaart. De Pro-uitvoering van de NVIDIA Shield TV wordt niet kleiner, maar blijft hetzelfde formaat. Deze versie met 500 GB-schijf wordt ook geleverd met de nieuwe controller.

Vernieuwde controller

Naast dat de reguliere Shield TV dus een stuk kleiner geworden is, is de meest in het oog springende verandering dat de controller is voorzien van een nieuw uiterlijk. De gamepad heeft nu meer afgekante vlakken en krijgt zo een 'low polygon'-uiterlijk, een retrostijl die momenteel populair is.

De nieuwe controllers krijgen ook ondersteuning voor spraakcommando's. Deze integratie vindt plaats met Google Assistant, die ook naar Android TV komt. Vooralsnog heeft Google deze integratie met Android TV alleen aangekondigd voor de Verenigde Staten en of en wanneer Google Assistant-integratie ook naar Nederland en België komt, is nog niet bekend. 'Gewone' spraakcommando's zullen waarschijnlijk wel in het Nederlands werken.

Smart home-hub

Met nieuwe softwareverbeteringen wil NVIDIA van de Shield TV een smart home-hub maken. Dat gaat het bedrijf doen door SmartThings-integratie toe te voegen aan Shield TV-apparaten. SmartThings is een producent van smart home-apparaten die in 2014 overgenomen is door Samsung. Ook zal de Shield TV de mogelijkheid krijgen om Nest-apparaten te bedienen.

Door de integratie met SmartThings wordt het mogelijk om bijvoorbeeld lampen in en uit te schakelen of de thermostaat te bedienen met de Shield TV. NVIDIA zal later nog een andere accessoire gaan verkopen die de reikwijdte van het apparaat flink zal vergroten: de NVIDIA Spot. Dit is een 'slimme' microfoon die luistert naar spraakcommando's en die je direct in het stopcontact steekt. De spraakcommando's zullen op de NVIDIA Shield TV worden verwerkt door Google Assistant.

NVIDIA Shield TV (2017) kopen

De nieuwe, kleinere versie van de NVIDIA Shield TV inclusief nieuwe controller en afstandsbediening zal voor 229,99 euro over de toonbank gaan en is vanaf 16 januari in Nederland en België verkrijgbaar. De NVIDIA Shield TV Pro met 500 GB-schijf en nieuwe controller krijgt een adviesprijs van 329,99 en zal later in januari te koop zijn. De nieuwe gamecontroller en afstandsbediening krijgen een adviesprijs van € 69,99 en de verticale houder voor de Shield TV gaat € 24,99 kosten.

De nieuwe softwaremogelijkheden die NVIDIA heeft aangekondigd voor de nieuwe generatie Shield TV, zullen ook naar de eerstegeneratie-apparaten komen. Daarnaast is de nieuwe controller ook los aan te schaffen en te gebruiken met de oudere apparaten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk