NVIDIA kondigt SHIELD TV en SHIELD TV Pro aan

NVIDIA kondigt SHIELD TV en SHIELD TV Pro aan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

NVIDIA SHIELD TV  en SHIELD Pro

NVIDIA bracht allereerst twee SHIELD-tablets uit om in 2015 met een NVIDIA SHIELD TV te komen. Dit is een gameconsole die draait op Android TV, een aangepaste versie van Android voor televisies en set-top-boxen. In 2017 volgde vernieuwde variant en vandaag lanceert NVIDIA nieuwste generatie mediastreamers aan. Deze bevat de NVIDIA SHIELD TV Pro (219,99 euro) en de NVIDIA SHIELD TV (159,99 euro).

NVIDIA Shield TV + NVIDIA Shield TV Pro

Links: SHIELD TV Rechts: SHIELD TV Pro

De nieuwe NVIDIA SHIELD TV en NVIDIA SHIELD TV Pro komen met een snellere chipset: de Tegra X1+-processor die voor een prestatiewinst van 25 procent zorgt. De chipset ondersteunt de audio-technieken Dolby Vision en Dolby Atmos en kan HD-streams upscalen om de beelden met behulp van kunstmatige intelligentie in 4K-kwaliteit te kunnen streamen.

Met de aanwezige Google Assistant krijg je via stemopdrachten snel toegang krijgen tot het apparaat en kun je met 'routines' meerdere taken tegelijk uitvoeren. Waarschijnlijk werkt dit alleen als de SHIELD op de Engelse taal ingesteld is.

NVIDIA SHIELD

Zowel de NVIDIA SHIELD TV en NVIDIA SHIELD TV Pro worden geleverd met met een volledige nieuwe afstandsbediening. Deze werkt op twee AAA batterijen en heeft ondersteuning voor met motion-activated backlit-knoppen, een ingebouwde ‘lost remote’-locator, een Netflix-knop en een microfoon voor spraakbediening.

NVIDIA SHIELD TV Pro

De NVIDIA SHIELD TV Pro ziet er verder hetzelfde uit als zijn voorganger maar beschikt over 3 GB werkgeheugen en 16 GB opslag, alsook twee USB 3.0-poorten voor een Plex Media Server en ondersteuning voor Bluetooth 5.0, harde schijven en andere USB- apparaten. De mediastreamer draait op Android TV gebaseerd op Android Pie en heeft een Chromecast 4K ingebouwd.

NVIDIA SHIELD TV Pro

NVIDIA SHIELD TV 

De NVIDIA SHIELD TV is een cilindervormige streamingstick die qua functionaliteit veel wegheeft van de Chromecast. Dit apparaat is uitgerust met 2 GB werkgeheugen en 8 GB flashopslag, Bluetooth 5.0, Gigabit Ethernet en dual-ben Wi-Fi. Dit apparaat draait ook op Android TV (Android Pie) en heeft een Chromecast 4K ingebouwd.

NVIDIA SHIELD TV

NVIDIA SHIELD TV (Pro) kopen

De NVIDIA SHIELD TV en NVIDIA SHIELD TV Pro zijn nu beschikbaar in Amerika, Canada en een aantal Europese landen. SHIELD TV kost 159,99 euro inclusief afstandsbediening. SHIELD TV Pro komt met een afstandsbediening, 3 GB geheugen en 16 GB opslaggeheugen, en is beschikbaar voor 219 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk