'Nieuwe NVIDIA Shield TV wordt een premium Stadia-machine'

'Nieuwe NVIDIA Shield TV wordt een premium Stadia-machine'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nieuwe NVIDIA Shield TV

NVIDIA's populaire Android TV-box, de Shield TV, blijft tot lang na zijn lancering nog updates ontvangen. Nu lijkt het erop dat een opvolger dan toch op de loer ligt, want er wordt steeds meer gefluisterd over een nieuwe Shield TV. Nu is er een nieuw gerucht opgedoken dat wel erg opmerkelijk is, want NVIDIA zou de Shield TV naar voren schuiven als een premium spelconsole voor Googles Stadia-gamestreamingdienst.

Stadia-machine

Bronnen van The Digital Fix zeggen dat de nieuwe Shield TV dezelfde gaming- en streamingfunctionaliteiten krijgt als zijn voorganger. Het apparaat zal kunnen casten naar je televisie en komt met exclusieve games die voor het platform zijn geoptimaliseerd. Daarnaast zal NVIDIA de Shield TV ook uitrusten om de beste Stadia-ervaring te bieden. Het is nog niet duidelijk wat voor verbeteringen dat zullen zijn, omdat de Shield TV alvast in 4K kan streamen, maar wel weten we dat de console compatibel zal zijn met de Google Stadia-controller.

Stadia Controller

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen nieuwe NVIDIA-controller op komst is, want het bedrijf werkt aan een meer ergonomisch, verbeterd exemplaar. Verder zal ook de Tegra X1-processor met een hogere kloksnelheid werken en het apparaat wordt gelanceerd met Android TV, gebaseerd op Android Pie.

Logische stap

Het lijkt ons een erg logische stap dat NVIDIA zijn Android TV-box wil inzetten om vlot met Stadia te werken. Stadia heeft namelijk als doel om gaming voor iedereen toegankelijk te maken, dus ook voor zij die geen dure spelconsole of een pc bezitten. Met Shield TV wil NVIDIA in feite hetzelfde doen en daarnaast ook nog eens de beste Android TV-ervaring bieden. Het is daarom logisch dat NVIDIA straks op de Stadia-boot springt.

Foto van NVIDIA Shield TV 2017 met controllers

Als er één feit dit gerucht kan tegenspreken, is het wel dat NVIDIA al een tijdlang zijn eigen streamingoplossing genaamd 'GeForce NOW' test. Toch is het goed mogelijk dat het NVIDIA niet verhindert om met Stadia te werken, want concurreren met Google levert voor het bedrijf mogelijk minder op dan Stadia omarmen. Daarnaast zou NVIDIA nog altijd zijn eigen dienst kunnen aanbieden en aan gebruikers de keuze laten.

Beschikbaarheid

Voorlopig is er nog veel onbekend over de nieuwe Shield TV, maar volgens het gerucht zou de Shield TV voorgesteld worden in november, als ook Google Stadia beschikbaar wordt voor gamers die de Founder's Edition hebben besteld.

Hier op Androidworld heeft Sander de huidige Shield TV onder handen genomen in zijn review. Wat denk jij van een Shield TV die werkt als een premium Stadia-machine? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk