Nieuwe Chromecast met Google TV: geruchten over opvolger circuleren

Nieuwe Chromecast met Google TV: geruchten over opvolger circuleren

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Chromecast met Google TV is er al in twee varianten, eentje die content streamt in een HD-resolutie en eentje die dat doet in de hogere 4K-resolutie. Volgens de nieuwste geruchten werkt Google aan de derde variant. Dit weten we tot nu toe.

Nieuwe Chromecast met Google TV op komst

In de previewversie van de Google Home-app zijn hierover aanwijzingen gevonden. 9to5Google vond daar naast de termen 'YTV' en 'YTB' ook 'YTC'. De eerste twee refereren naar de Chromecast met Google TV (4K) en de Chromecast met Google TV (HD). YTC zou dan een derde variant moeten zijn die nog niet door Google is aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Veel andere details over de vermeende derde Chromecast met Google TV zijn er niet gevonden in de app. Er wordt wel gespeculeerd natuurlijk. De eerste Chromecast met Google TV werd in september 2020 aangekondigd. Het apparaatje was pas in 2022 in de Lage Landen leverbaar. In september van 2022 kwam daar de goedkopere Chromecast met Google TV (HD) bij.

High-end Chromecast met Google TV

Een opvolger voor de 4K-versie uit 2020 is dan heel aannemelijk. Dat is overigens een fijn apparaat maar heeft wel zo zijn beperkingen. Zo is er maar 8 GB aan opslaggeheugen aanwezig en dat geheugen is niet uitbreidbaar. Al kan je dat met een usb-c dock wel oplossen, maar dat is weer een extra apparaat. We hopen dus dat een mogelijke opvolger op papier betere specificaties krijgt. Een soort high-end Chromecast dus. Eentje met ondersteuning voor AV1-codecs. Dat maakt streams van hogere kwaliteit mogelijk op dezelfde bandbreedte of dezelfde kwaliteit met een lagere bandbreedte. Verder hopen we dat de opvolger met meer opslaggeheugen komt of een tweede usb c-poort voor accessoires.

De Chromecast met Google TV (HD) kost momenteel 39,99 euro en de Chromecast met Google TV (4K) kost 69,99 euro. Zou de nieuwe Chromecast dan voor 99,99 euro over de toonbank gaan? In dat geval krijgen de NVIDIA SHIELD TV (149,99 euro) en de nieuwste Apple TV (169 euro) concurrentie.

Kijk jij uit naar een nieuwe Chromecast met Google TV met betere specificaties? Laat het ons weten in de reacties.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

Chromecast met Google TV (HD) kopen

Chromecast met Google TV (HD) kopen

De Chromecast met Google TV (HD) is een lichtere variant van de Chromecast met Google TV (4K). Deze HD-versie kan streamen met een 1080p-resolutie en is ook goedkoper. De Chromecast met Google TV (HD) krijgt tevens meer opslag: 4,7 GB tegenover de 4,4 GB bij de 4K-versie. Voor een adviesprijs van 39,99 euro maak je met deze Chromecast van elke televisie een smart tv.

39,99 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk