Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Storytel en Spotify (week 40)

Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Storytel en Spotify (week 40)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het is weer weekend en dan verdiepen we ons maar al te graag in al dat moois dat de streamingdiensten voor ons in petto hebben. Van films en series tot e-books en muziek op Spotify. Hier ontdek je de leukste nieuwe films, series, muziek en e-books.

Netflix

THE BILLION DOLLAR CODE

In het Berlijn van de jaren negentig vinden een kunstenaar en een hacker een nieuwe manier uit om de wereld te zien. Jaren later komen ze weer bij elkaar om Google aan te klagen wegens octrooi-inbreuk op die uitvinding.

THE BILLION DOLLAR CODE kijken

BAD SPORT

In deze docuserie komen waargebeurde misdaad en sport samen. Wereldwijde controverses en schandalen worden onderzocht aan de hand van verslagen van betrokkenen.

BAD SPORT kijken

THERE'S SOMEONE INSIDE YOUR HOUSE

Makani en haar vrienden op de Osborne High School proberen een gemaskerde moordenaar te stoppen die het op de leerlingen heeft gemunt en hun grootste geheimen onthult.

THERE'S SOMEONE INSIDE YOUR HOUSE kijken

Amazon Prime Video

THE MANOR

Een kwaadaardige kracht aast op de bewoners van een slaperig verzorgingstehuis in The Manor, een gotisch verhaal over terreur met een moderne twist. Wanneer een lichte beroerte haar vermogen om voor zichzelf te zorgen vermindert, verhuist Judith Albright (Barbara Hershey) naar Golden Sun Manor, een verzorgingstehuis met een voortreffelijke reputatie. Maar ondanks de beste inspanningen van het personeel, en een ontluikende vriendschap met medebejaarde Roland (Bruce Davidson), overtuigen vreemde voorvallen en nachtmerrie-achtige visioenen Judith ervan dat een duistere aanwezigheid rondwaart op het enorme landgoed. Als de bewoners op mysterieuze wijze beginnen te sterven, worden Judiths waarschuwingen afgedaan als fantasie. Zelfs haar toegewijde kleinzoon Josh (Nicholas Alexander) denkt dat haar angsten het gevolg zijn van dementie, en niet van demonen. Met niemand die haar wil geloven, moet Judith ofwel ontsnappen uit de beslotenheid van het landhuis, of het slachtoffer worden van het kwaad dat erin leeft.

THE MANOR kijken

MADRES

Beto (Tenoch Huerta) en Diana (Ariana Guerra), een jong Mexicaans-Amerikaans koppel dat hun eerste kind verwacht, verhuizen naar een klein stadje in het Californië in de jaren '70 waar Beto een baan aangeboden heeft gekregen als manager van een boerderij. Geïsoleerd van de gemeenschap en geplaagd door verwarrende nachtmerries, onderzoekt Diana de vervallen bedrijfsranch waar ze verblijven. Ze vindt een gruwelijke talisman en een doos met de bezittingen van de vorige bewoners. Haar ontdekkingen leiden haar naar een waarheid die veel vreemder en angstaanjagender is dan ze ooit had kunnen denken.

MADRES kijken

Videoland

DEMOLITION

Davis belandt op een nacht op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Hij heeft net het auto-ongeluk overleefd waarin zijn vrouw is overleden. Het ongeluk schudt Davis wakker uit zijn half-slapende bestaan. Hij begint zijn oude leven letterlijk te slopen, want je kunt pas opnieuw opbouwen als het oude gesloopt is.

DEMOLITION in de Play Store

Ziggo

SNOW ANGELS

Twee dagen voor Kerstmis. Terwijl Zweden verlamd is door een sneeuwstorm, verdwijnt de vijf weken oude Lucas op onverklaarbare wijze uit zijn huis. De ervaren politieagente Alice denkt dat er iets niet klopt in de verhalen van de ouders.

Snow Angels

Pathé Thuis

Johnny en Barbara bezoeken het graf van hun vader op een afgelegen kerkhof in Pennsylvania. Dan krijgen worden ze ineens aangevallen door zombies. Kunnen ze dit overleven?

NIGHT OF THE LIVING DEAD: ANIMATED kijken

Spotify

IN DE BASIS: KANT A - GUUS MEEUWIS beluisteren

Storytel

TROFEE

In Trofee van Steffen Jacobsen reist privé-detective Michael Sander af naar Finnmark, in het noorden van Noorwegen, waar hij is ingehuurd door Elizabeth Caspersen nadat zij een macabere ontdekking heeft gedaan. Tussen de spullen van haar onlangs overleden vader, de steenrijke zakenman Flemming Caspersen, heeft ze een DVD gevonden waarop een film is te zien waarin twee mensen letterlijk op gruwelijke wijze de dood in worden gejaagd. Michael moet onderzoeken wie de slachtoffers waren en hoe en waarom de vader van Elizabeth bij hun dood betroken is geweest. Al snel kruist Michael zijn pad met dat van politie-inspecteur Lene Jensen, die in Denemarken de curieuze zelfmood van de oorlogsveteraan Kim Anderson onderzoekt.

Hoe zijn deze twee onderzoeken met elkaar verbonden? En wat is er precies gebeurd? Samen gaan Michael en Lene op zoek naar antwoorden, die al snel in toenemende mate onheilspellender, gewelddadiger en schokkender blijken dan ooit tevoren.

Steffen Jacobsen (1956) is een Deense auteur die vooral bekend is geworden door het schrijven van mysterieverhalen en misdaadromans. Hoewel hij meerdere boeken heeft gepubliceerd zijn hiervan slechts twee vertaald in het Nederlands, namelijk; Trofee en Vergelding. Naast zijn succesvolle werk als schrijver is Jacobsen eveneens werkzaam als Orthopedisch Chirurg en Consultant.

TROFEE beluisteren

Kobo

DE HIT ENCYCLOPEDIE

Weet jij wie de eerste act was die een gouden plaat voor meer dan 100.000 verkochte singles mocht ontvangen? Wat was de eerste Beatles-hit in de Lage Landen? Wie was de artiest met de meeste hits in onze contreien?

Dit boek is de perfecte gids doorheen de 1000 meest populaire hits van 1954 tot halfweg 2021. Naast anekdotes over de artiesten ontdek je ook het boeiende verhaal achter de liedjes en de vaak gekke evolutie die vele songs en bands doormaakten.

Gerelateerde artikelen

Zo kom je alles te weten over de hits waar Vlaanderen en Nederland de afgelopen decennia dol op waren en leer je liedjes, albums en artiesten kennen die misschien wel jouw nummer 1 kunnen worden!

DE HIT ENCYCLOPEDIE lezen

Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Storytel en Spotify (week 40)

Meer nieuw deze week!

We hebben je al een leuke greep gegeven uit het nieuwe aanbod van streamingdiensten, maar er is uiteraard nog veel meer Nieuw Deze Week. Ben je op zoek naar andere nieuwe films, series en muziek op deze streamingnetwerken? Op onze zustersite Nieuw Deze Week vind je alles wat nieuw is op Netflix, Film1, Videoland, Ziggo, Kobo Plus, Pathé Thuis en Spotify! Onze Belgische lezers kunnen terecht bij NieuwDezeWeek.be voor de nieuwste films en series op Netflix.

0 reacties

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk