Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Storytel en Spotify (week 39)

Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Storytel en Spotify (week 39)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het is weer weekend en dan verdiepen we ons maar al te graag in al dat moois dat de streamingdiensten voor ons in petto hebben. Van films en series tot e-books en muziek op Spotify. Hier ontdek je de leukste nieuwe films, series, muziek en e-books.

Netflix

JUST MERCY

De jonge advocaat Bryan Stevenson besluit om na zijn studie naar Alabama te verhuizen en daar samen met advocaat Eva Ansley onterecht veroordeelde gevangenen te helpen. Een van zijn eerste en meest spraakmakende zaken is die van Walter McMillian, die onterecht veroordeeld is tot de doodstraf vanwege de moord op een 18-jarig meisje. Bryan raakt verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor gerechtigheid. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

JUST MERCY kijken

FOREVER RICH

Een opkomende rapper draait door als een vernederende video viral gaat. Om zijn eer te redden, moet hij de strijd aangaan. Een hele nacht lang.

FOREVER RICH kijken

LUNA PARK (S01)

Een vrijgevochten jonge vrouw die in een circus is opgegroeid, ontdekt in het Rome van de jaren 60 onverwachts dat ze tot twee totaal verschillende werelden behoort.

LUNA PARK kijken

Amazon Prime Video

BLACK AS NIGHT

Een inventief tienermeisje laat haar kindertijd achter zich wanneer ze de strijd aangaat met een groep dodelijke vampiers in Black as Night, een actie-horror met een sterk sociaal geweten en een bijtend gevoel voor humor. Vijftien jaar nadat de orkaan Katrina New Orleans verwoestte, laat een nieuwe dreiging zijn sporen na in New Orleans in de vorm van doorboringswonden in de kelen van de kwetsbare ontheemde bevolking van de stad. Wanneer haar drugsverslaafde moeder het laatste slachtoffer wordt van de vampieren, zweert de 15-jarige Shawna (Asjha Cooper) om de score gelijk te trekken. Samen met drie betrouwbare vrienden smeedt Shawna een gewaagd plan om het landhuis van de vampieren in het historische French Quarter te infiltreren, hun leider te vernietigen en zijn volgelingen terug te brengen naar hun menselijke vorm. Maar het doden van monsters is geen gemakkelijke taak, en al snel komen Shawna en haar team terecht in een eeuwenoud conflict tussen strijdende vampier groepen, elk vechtend om New Orleans als hun permanente thuis te claimen.

BLACK AS NIGHT kijken

THE PROTÉGÉ

Anna en Rembrandt zijn twee van ‘s werelds belangrijkste huurmoordenaars met een gezamenlijk, geheimzinnig verleden in Vietnam. Wanneer Anna’s mentor Moody wordt vermoord, moeten de twee rivalen een ongemakkelijke alliantie vormen en terugkeren naar Vietnam om de moordenaar op te sporen.

THE PROTÉGÉ kijken

Videoland

ESCOBAR: PARADISE LOST

Oscarwinnaar Benicio del Toro zet in dit misdaaddrama een onthutsende vertolking neer als de beruchte Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. De film draait echter in eerste instantie om Nick (Josh Hutcherson uit The Hunger Games), een jonge surfer die tijdens een bezoek aan zijn broer in Colombia het gevoel krijgt dat al zijn dromen in vervulling zullen gaan. Hij wordt er namelijk halsoverkop verliefd op de bloedmooie Maria (Claudia Traisac). Alles verloopt zoals in een droom tot hij haar oom leert kennen, de voornoemde Escobar. Zijn relatie komt plots in heel ander daglicht te staan. Voortaan kan de minst verdachte zet hem zijn leven kosten.

ESCOBAR: PARADISE LOST kijken

Pathé Thuis

FREE GUY

Guy beleeft elke dag hetzelfde. Hij gaat naar zijn werk in de bank, overleeft een overval, speelt een potje softbal en gaat naar bed. Totdat hij een bijzondere bril vindt.

FREE GUY kijken

CRUELLA

PREMIUM VOD. Londen, jaren 70. Jonge oplichtster Estella, een slimme en creatieve jongedame, is vastbesloten om bekend te worden met haar modeontwerpen. Op een dag wordt Estella’s talent ontdekt door Barones von Hellman, een verwoestend chique en angstaanjagend haute modelegende. Maar hun relatie zet bepaalde zaken en onthullingen in gang en zal er uiteindelijk voor zorgen dat Estella haar slechte kant omarmt en de modieuze en wraakzuchtige Cruella wordt.

CRUELLA kijken

Spotify

LIBERTÉ - THE DOOBIE BROTHERS luisteren

Storytel

Schokkend en controversieel was John Steinbecks klassieke meesterwerk ‘De druiven der gramschap’ toen het in 1939 verscheen en Amerika ineens met zijn eigen zelfkant confronteerde. Tegen de achtergrond van het kurkdroge Oklahoma en het Californische migrantenleven volgen we de familie Joad, die, net als duizenden andere kleine boeren en landarbeiders in de jaren dertig, gedwongen is naar het Westen te vertrekken op zoek naar het beloofde land - en in ieder geval naar werk. Hun verhaal is er een van valse hoop, onmogelijk verlangen en dromen die in duigen vallen. Toch weet Steinbeck hun strijd zó intens menselijk, groots en met een geweldige morele visie te beschrijven, dat 'De druiven der gramschap' een lofzang op het uithoudingsvermogen en de waardigheid van de menselijke geest is.

DE DRUIVEN DER GRAMSCHAP beluisteren

Kobo

DE HOUDGREEP

De Nieuwspoortrapporteurs 2021 beschrijven het raadselachtige spel van aantrekken en afstoten tussen rechtspopulistische politici en de 'mainstream media', zoals zich dat de laatste jaren afspeelde. Rechts-populistische politici en de media staan op gespannen voet met elkaar. Beschuldigingen van 'linkse' vooringenomenheid, 'trial by media' en 'fake news' zijn nooit ver weg, en op sociale media worden die vervolgens eindeloos herhaald. Als het aan Thierry Baudet ligt, gaat het 'mediakartel' op de schop en wordt de publieke omroep 'gesaneerd'. Geert Wilders gaat zelfs verder: opheffen die hele NPO. Tegelijkertijd lijken veel journalisten een fascinatie te hebben voor deze politici. Meer dan gemiddeld doen ze hun best hen voor de camera of microfoon te krijgen. Waarom eigenlijk? Zijn het de kijk-, luister- en clickcijfers? Hebben ze oprecht interesse in hun standpunten? Laten ze zich meeslepen door hypes? Of speelt het trauma van de opkomst van Pim Fortuyn, toen de journalistiek een heel deel van de bevolking gemist scheen te hebben, nog altijd een rol? Voorzien van de nodige inside informatie beschrijven Nieuwspoort-rapporteurs Anet Bleich en Natascha van Weezel het raadselachtige spel van aantrekken en afstoten, zoals zich dat de laatste jaren afspeelde. Hebben rechts-populistische politici en de 'mainstream media' elkaar niet veel harder nodig dan ze eigenlijk willen toegeven?

DE HOUDGREEP lezen

Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Storytel en Spotify (week 39)

Meer nieuw deze week!

We hebben je al een leuke greep gegeven uit het nieuwe aanbod van streamingdiensten, maar er is uiteraard nog veel meer Nieuw Deze Week. Ben je op zoek naar andere nieuwe films, series en muziek op deze streamingnetwerken? Op onze zustersite Nieuw Deze Week vind je alles wat nieuw is op Netflix, Film1, Videoland, Ziggo, Kobo Plus, Pathé Thuis en Spotify! Onze Belgische lezers kunnen terecht bij NieuwDezeWeek.be voor de nieuwste films en series op Netflix.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk