Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Kobo en Spotify (week 44)

Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Kobo en Spotify (week 44)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is weer weekend en dan verdiepen we ons maar al te graag in al dat moois dat de streamingdiensten voor ons in petto hebben. Van films en series tot e-books en muziek op Spotify. Hier ontdek je de leukste nieuwe films, series, muziek en e-books.

Netflix

Narcos: Mexico (S03)

Volg het verhaal van de opkomst van het Guadalajara-kartel en een Amerikaanse DEA-agent die ontdekt hoe gevaarlijk het is om jacht te maken op narco's in Mexico.

Narcos: Mexico kijken

Army of Thieves

In deze prequel van 'Army of the Dead' schakelt een mysterieuze vrouw de bankbediende Dieter in om drie legendarische kluizen verspreid over Europa te helpen kraken.

Army of Thieves kijken

Glória (S01)

Spionnen, leugens en geheimen tieren welig in 1968 in Glória do Ribatejo, waar een bevoorrechte ingenieur van Radio Free Europe Portugal bespeelt tijdens de Koude Oorlog.

Glória kijken

Amazon Prime Video

Gunpowder Milkshake

Sam was pas twaalf jaar oud toen haar moeder Scarlet, een vooraanstaande huurmoordenaar, gedwongen werd om haar te verlaten. Opgevangen door ‘The Firm’ – de misdaadorganisatie waar haar moeder voor werkte, treedt ze in haar moeders voetsporen en werkt ze zich op tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden alle zaken echter op zijn kop gezet en moet ze zich tegen ‘the Firm’ keren.

Gunpowder Milkshake kijken

A Man Named Scott

In 2009 bracht Scott Mescudi aka Kid Cudi zijn debuut LP uit, Man on the Moon: The End of Day. Een album dat barrières doorbrak door nummers over depressie, angst en eenzaamheid. Het raakte jonge luisteraars diep en men zag Cudi als een muzikale ster en culturele held. A Man Named Scott van regisseur Robert Alexander volgt Cudi 10 jaar lang tijdens creatieve keuzes, worstelingen en doorbraken, waarbij hij muziek maakt die zijn miljoenen fans over de hele wereld blijft ontroeren en kracht geven.

A Man Named Scott kijken

Videoland

#FOLLOWME

Ontdek de financiële wereld achter Instagram, waar alles draait om de likes en de followers. Op dit sociale platform is een compleet nieuw verdienmodel ontstaan. Maar welke schaduweconomie ontstaat hierdoor? Wat is echt en wat is nep? Hoe voer je de strijd tegen het algoritme? Wie zijn de winnaars en wie de verliezers?

#FOLLOWME kijken

Bonnie & Clyde

Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde getaway driver Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht.

Bonnie & Clyde kijken

Ziggo

Black Lake (S01+S02)

Een ambitieuze man wil een oud skiresort met een spookachtig verleden nieuw leven inblazen. Dan worden hij en zijn vrienden achtervolgd door griezelige gebeurtenissen.

Black Lake kijken

Pathé Thuis

Injustice

Wanneer de wereld in puin ligt door tragische gebeurtenissen die in gang zijn gezet door de duivelse Joker, is Superman vastbesloten om vrede af te dwingen, tegen elke prijs. De Man van Staal start een tiranniek bewind waar maar door één held een einde aan kan worden gemaakt: Batman. De Justice League raakt verdeeld nu de twee voormalige bondgenoten in een dodelijke strijd om vrijheid zijn verwikkeld.

Injustice kijken

Spotify

Thank You - Diana Ross beluisteren

Storytel

Flinke jongen

Flinke jongen volgt een jaar uit het leven van Hidde, een jongen van twaalf in een ogenschijnlijk leuk, zelfs kleurrijk, maar in feite ongelukkig gezin. Zijn hardwerkende vader kan onverwachts in enorme driftbuien losbarsten, zijn charmante maar wispelturige moeder biedt geen houvast, en hij ziet het toch al niet zo goede huwelijk van zijn gereformeerde ouders snel afbrokkelen. De leden van het gezin misleiden elkaar, liegen als het uitkomt.

Buiten, voetballend met zijn vriendjes, voelt Hidde zich veiliger dan binnen. Meer en meer wordt hij een dagdromer en stijgt hij op in fantasieën over heldendaden met de bal. Hij wapent zich met stilzwijgen, met observaties van zijn opstandige broer die door zijn vader wordt geslagen en vernederd. Zo overleeft hij door slimheid en calculerend gedrag – op grote afstand van zijn helden in het Nederlandse profvoetbal die in dit jaar, 1969, op weg zijn naar de wereldtop.

Hidde is lang niet zo flink als zijn idolen in de stadions. Of toch wel? Uiteindelijk doet hij een verwoede poging in dit aangrijpende verhaal over voetbal, dat niet zomaar een spelletje is maar een reddingsboei in een tijd van stijgende welvaart en afbrokkelende zekerheden.

Flinke jongen beluisteren

Kobo

Tanja Nijmeijer

Ik ben bij de guerrilla gegaan in de vaste overtuiging dat ik de jungle nooit meer uit zou komen. Dat ik mijn leven zou wijden aan en zou geven voor een revolutionair ideaal. In 2012 besloot die guerrilla dat er een vredesproces moest komen dat, in tegenstelling tot eerdere pogingen, ook nog eens tot een ontwapeningsproces leidde. Mijn leven in de jungle werd plotseling onderbroken en ik begon mijn re-integratieproces in de Colombiaanse samenleving. Pech? Geluk? Een geluk bij een ongeluk?

Dit boek is een relaas van wat ik gezien en beleefd heb. Dat hoeft niet per se te passen in het referentiekader dat de meeste Europeanen van de farc, of van Colombia, hebben. Er zijn getuigenissen beschikbaar van slachtoffers van ontvoeringen, van soldaten, van politici, maar dit is mijn verhaal, de getuigenis van iemand die er nog steeds van overtuigd is dat er een andere wereld mogelijk is.

Tanja Nijmeijer lezen

Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Kobo en Spotify (week 44)

Meer nieuw deze week!

We hebben je al een leuke greep gegeven uit het nieuwe aanbod van streamingdiensten, maar er is uiteraard nog veel meer Nieuw Deze Week. Ben je op zoek naar andere nieuwe films, series en muziek op deze streamingnetwerken? Op onze zustersite Nieuw Deze Week vind je alles wat nieuw is op Netflix, Film1, Videoland, Ziggo, Kobo Plus, Pathé Thuis en Spotify! Onze Belgische lezers kunnen terecht bij NieuwDezeWeek.be voor de nieuwste films en series op Netflix.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk