Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Storytel en Spotify (week 41)

Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Storytel en Spotify (week 41)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is weer weekend en dan verdiepen we ons maar al te graag in al dat moois dat de streamingdiensten voor ons in petto hebben. Van films en series tot e-books en muziek op Spotify. Hier ontdek je de leukste nieuwe films, series, muziek en e-books.

Netflix

YOU (S03)

Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken.

YOU kijken

I ONDE DAGER

Een man en een vrouw willen hun huwelijk beëindigen door elkaar te vermoorden. Ze gaan naar een afgelegen huisje, maar stuiten al snel op een nog groter gevaar.

I ONDE DAGER kijken

DE SLAG OM DE SCHELDE

In de Tweede Wereldoorlog raken de levens van een Britse zweefpiloot, een nazisoldaat en een verzetsstrijdster bij de Slag om de Schelde noodlottig met elkaar verweven.

DE SLAG OM DE SCHELDE kijken

Amazon Prime Video

I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER

I Know What You Did Last Summer is geschreven en geproduceerd door Sara Goodman. Het is gebaseerd op Lois Duncan's roman uit 1973, die ook de basis vormde voor de iconische film uit 1997. Een jaar na het fatale auto-ongeluk dat hun afstuderen achtervolgde, vindt een groep tieners zichzelf gebonden door een duister geheim en gestalkt door een brute moordenaar. Terwijl ze proberen uit te zoeken wie er achter hen aan zit, onthullen ze de donkere kant van hun schijnbaar perfecte stadje - en zichzelf. Iedereen verbergt iets, en het ontdekken van het verkeerde geheim kan dodelijk zijn.

I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER kijken

Film1

ESCAPE FROM PRETORIA

Tim Jenkin en Stephen Lee zijn blanke Zuid-Afrikanen en activisten die tegen de apartheid strijden. Ze worden gevangengenomen omdat ze namens het Afrikaans Nationaal Congres werken en naar de beruchte en zwaarbeveiligde gevangenis van Pretoria gebracht. Daar komen ze in contact met de activist Denis Goldberg en plannen ze een ontsnapping.

ESCAPE FROM PRETORIA kijken

Videoland

STORMBORN (S01)

We volgen verschillende dieren die aan de noordelijke rand van de Atlantische Oceaan leven. Een gebied dat voornamelijk bestaat uit rotsen, ijs en water en bekendstaat om zijn woeste stormen. We zien onder meer hoe otters, poolvossen, grijze zeehonden, rendieren, papegaaiduikers en orka's in dit gebied weten te overleven.

STORMBORN kijken

Ziggo

THE DEATH OF STALIN

Nadat Josef Stalin op een ochtend bewusteloos wordt aangetroffen durft niemand er een dokter bij te halen, want Stalin heeft al zijn dokters verbannen. Twee dagen later wordt hij dood verklaard en er ontstaat een machtsspel in het Kremlin.

THE DEATH OF STALIN kijken

Pathé Thuis

LOST IN TRANSLATION

Twee Amerikanen, de acteur Bob en de jongere getrouwde Charlotte, ontmoeten elkaar in Tokio, waarop een bijzondere vriendschap ontstaat

LOST IN TRANSLATION kijken

Spotify

WHEN I CLOSE MY EYES - CHELSEA CUTLER beluisteren

Storytel

H@CK - HET INSTITUUT

Hack, de nieuwe futuristische thriller van Mirjam Mous!

In de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken en de aarde dreigde intussen ten onder te gaan aan het veranderende klimaat. Economische groei was het enige dat telde. Gelukkig ontstond er een tegenbeweging. Steeds meer mensen begonnen op eigen houtje duurzame projecten te ontwikkelen en maakten zich hard voor een betere wereld: sinds de Grote Ommekeer gaat het weer beter met de aarde. Het resultaat is een ideale wereld, volgens de vijf nieuwe leiders. Maar als je je niet aan hun regels houdt...

Wanneer Holden Winters een oude bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. De smaak van ananas uit blik overtreft alle vita en shakes die hij ooit geproefd heeft. En de vuurpijlen die hij vindt en afsteekt tijdens Happy Day zijn veel mooier én vooral echter dan de kunstmatige vuurwerkshow die elk jaar georganiseerd wordt. Maar Holden blijft niet ongezien en wordt opgepakt door de handhavers. Die zijn echter iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende op haar camphone. Hoe kan het dat de afzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden?

Over de andere boeken van Mirjam Mous:

'Een hyperrealistisch en actueel boek.' Jaapleest.nl

'De boeken van Mirjam Mous zijn heel geschikt om te lezen voor de lijst!' NOS (18-01-2018)

'De verhouding vraag/antwoord is op ieder moment in het verhaal precies goed. Er zijn maar weinig thrillers voor de jeugd die dat kunnen zeggen.' Leesfeest.nl

H@CK - HET INSTITUUT beluisteren

Kobo

HOE NU VERDER?

Zeventien jaar lang schreef Saskia Noort columns voor de LINDA. over liefde, moederschap, daten en seks - maar ook over het kronkelige pad van het single-leven, ouder worden en seksisme. In haar columns neemt ze bored couples en single mannen van middelbare leeftijd op de hak en schrijft ze onder andere over feminisme en daten na het #MeToo-tijdperk.

Gerelateerde artikelen

En natuurlijk spaart ze zichzelf ook niet. In Hoe nu verder? zijn haar geestige, intieme en scherpzinnige *LINDA.-*columns gebundeld.

HOE NU VERDER? lezen

Nieuw deze week op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Storytel en Spotify (week 41)

Meer nieuw deze week!

We hebben je al een leuke greep gegeven uit het nieuwe aanbod van streamingdiensten, maar er is uiteraard nog veel meer Nieuw Deze Week. Ben je op zoek naar andere nieuwe films, series en muziek op deze streamingnetwerken? Op onze zustersite Nieuw Deze Week vind je alles wat nieuw is op Netflix, Film1, Videoland, Ziggo, Kobo Plus, Pathé Thuis en Spotify! Onze Belgische lezers kunnen terecht bij NieuwDezeWeek.be voor de nieuwste films en series op Netflix.

0 reacties

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk