Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Eerste Nederlandse Netflix Original-serie

Nieuw deze week op Netflix, Videoland, Ziggo, Film1, Pathé Thuis en Spotify (week 3)

· 17 januari 2020

Het is weekend en er is niks te doen, meer redenen heb je niet nodig om binnen te blijven en series en films te kijken. We hebben wat tips voor je verzamelt, zoals de eerste Nederlandse Netflix Original-serie op Netflix en Rambo: Last Blood op Ziggo.

Netflix

Ares

Het heeft even geduurd, maar de eerste Nederlandse Netflix Original-serie is een feit. De serie zou een horror/thriller worden en zich afspelen bij een studentengenootschap in Amsterdam. Netflix heeft nu een eerste teaser uitgebracht, waarin te zien is hoe een luxe diner plaatsvindt naast de Nachtwacht van Rembrandt in het Rijksmuseum. Check de teaser hieronder.

Eerder dit jaar werd er al meer bekend over de casting in de serie. Zo zien we namen als Jade Olieberg (Hoe overleef ik mezelf?), Tobias Kersloot (Brussel, Tessa, Klem), Lisa Smit (TBS, Shocking Blue, Lena, Kenau, Redbad), Robin Boissevain (Spijt!, Bergen, Flikken Maastricht), Frieda Barnhard en Gouden Kalf-winnares Rifka Lodeizen. De serie wordt geregisseerd door Giancarlo Sanchez (Mocro Maffia) en Michiel ten Horn (Aanmodderfakker) en is geschreven onder leiding van Michael Leendertse (Bankier van het Verzet, Smeris).

Ares

Ares is een achtdelige psychologische horrorserie over beste vrienden Rosa en Jacob, die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam. Ze geven zich over aan deze wereld vol rijkdom en macht. Deze plek blijkt gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen. Ares moet ergens dit jaar uitkomen op Netflix. Het is voor het eerst dat een Nederlandse titel uitkomt op het wereldwijde platform van Netflix.

→ Trailer Ares bekijken

A Fall From Grace

In deze film van Tyler Perry bekent de lieve, gezagsgetrouwe Grace de moord op haar man. Haar jonge advocate is sceptisch en vastberaden de waarheid te achterhalen.

→ Trailer A Fall From Grace bekijken

Warcraft

Het koninkrijk Azeroth wordt bedreigd door de komst van gevaarlijke en gewelddadige Orcs. Zij zijn op zoek naar een nieuw woongebied, omdat hun eigen land is vernietigd. Twee helden, afkomstig uit de twee verschillende werelden, staan tegenover elkaar om te vechten voor de redding van hun eigen toekomst en nageslacht.

→ Trailer Warcraft bekijken

Warcraft

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Via interviews met vrienden, spelers en ingewijden onderzoekt deze documentaireserie hoe Aaron Hernandez van een NFL-ster in een veroordeelde moordenaar veranderde.

→ Trailer Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez bekijken

Videoland

Spitsbroers

De broers Dennis en Alan Moerman voetballen samen bij vierdeklasser Genk VV en dromen allebei van een carrière als profvoetballer. Maar terwijl de ene een profcontract krijgt bij het grote KRC Genk en kan genieten van een leven vol glamour en glitter, krijgt de andere tegen alle verwachtingen in nergens een contract aangeboden.

→ Trailer Spitsbroers bekijken

Ziggo

Rambo: Last Blood

John Rambo heeft zich na zijn laatste missie teruggetrokken en leeft in anonimiteit. Wanneer de kleindochter van een vriendin wordt ontvoerd is hij vastbesloten haar te redden. Hij belandt al snel in de heftige wereld van sekshandel.

→ Trailer Rambo: Last Blood bekijken

Rambo: Last Blood

Pathé Thuis

It Chapter Two

27 jaar na de aanvaringen met Pennywise is de 'Loser Club' volwassen. Als ze dan een telefoontje ontvangen van Mike, die vertelt dat het moorden opnieuw begonnen is, keren de leden van de club terug.

→ Trailer It Chapter Two bekijken

Spotify

Manic - Halsey

→ Manic - Halsey beluisteren

Manic - Halsey

Kobo

Finse dagen

Finse dagen is de nieuwe roman van Herman Koch, auteur van onder andere Het diner en De greppel. In Finse dagen keert hij terug naar Finland en zijn jeugd in Amsterdam-Zuid.

Finse dagen van Herman Koch is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Op feestjes en tijdens etentjes wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn "Finse periode'. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.

Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren.

Finse dagen

Over Het diner:

"Intrigerend en zeer lezenswaardig.' – The New York Times Book Review

"Een briljante tragikomedie over de rekbaarheid van morele verantwoordelijkheid. De lezer moet voortdurend zijn inzichtenbijstellen.' – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Over De greppel:

"De greppel is een ode aan de verbeelding.' – Het Parool

"Herman Koch toont nog maar eens waarom hij de meester van het open einde en de spanning is.' – Humo

→ Trailer Finse dagen bekijken

Meer nieuw deze week!

We hebben je al een leuke greep gegeven uit het nieuwe aanbod van streamingdiensten, maar er is uiteraard nog veel meer Nieuw Deze Week. Ben je op zoek naar andere nieuwe films, series en muziek op deze streamingnetwerken? Op onze zustersite Nieuw Deze Week vind je alles wat nieuw is op Netflix, Film1, Videoland, Ziggo, Kobo Plus, Pathé Thuis en Spotify! Onze Belgische lezers kunnen terecht bij NieuwOpNetflix.be voor de nieuwste films en series op Netflix.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (2)
Bezig met laden van reacties...