Netflix wil in cloudgaming investeren en bekritiseert Stadia

Netflix wil in cloudgaming investeren en bekritiseert Stadia

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix heeft bekend gemaakt dat het sterk overweegt om een cloudgamingdienst aan te bieden aan zijn abonnees, om zo een meerwaarde te creëren. Verder ziet het bedrijf zijn omzet en abonnees weer groeien.

Netflix-cloudgaming

Al sinds enige tijd wil Netflix duidelijk maken dat het het bedrijf menens is als het om games gaat. Er zijn vandaag al enkele mobiele games exclusief voor Netflix en het bedrijf richtte onlangs een gamestudio op in de Finse hoofdstad Helsinki. Nu wil de streamingdienst nog verder gaan, want het onderzoekt een investering in cloudgaming en het opent een nieuwe studio in Amerikaanse staat Californië. Dat maakt Netflix' vice president voor gaming Mike Verdu bekend bij TechCrunch.

Een cloudgamingdienst laat gamers veeleisende spellen streamen via hun internetverbinding terwijl de games in werkelijkheid op datacenters draaien. Het is opmerkelijk dat Netflix over cloudgaming spreekt, omdat de streamingdienst eerder alleen lichtere mobiele games heeft uitgebracht. Netflix wil met cloudgaming vooral een meerwaarde toevoegen aan zijn huidige abonnementen.

"We vragen niet om te abonneren als een vervanger voor je console. Het is een heel andere businessmodel. We hopen dat dit op termijn de natuurlijke manier wordt om te gamen, waar je ook bent", aldus Verdu. Wanneer Verdu er op gewezen wordt dat Google recent zijn cloudgamingdienst heeft stopgezet door een tegenvallende groei, dan zegt Verdu het volgende. "Stadia was een technisch succes. Het was leuk om te gamen op Stadia. Er waren wel problemen met het businessmodel."

Netflix wil in cloudgaming investeren en bekritiseert Stadia

Netflix groeit weer

Netflix ziet verder ook zijn cijfers voor het derde kwartaal van 2022 bekend gemaakt en daaruit blijkt dat de streamingdienst opnieuw groeit. Het bedrijf wist 2,41 miljoen abonnees te overtuigen en dan vooral in Aziatische landen. Netflix groeit daarmee twee keer meer dan door analisten werd verwacht en eerder dit jaar zag de streamingdienst zijn aantal abonnees nog afnemen.

In zijn bericht aan aandeelhouders onderstreept Netflix opnieuw dat het bedrijf het delen van accounts wil aanpakken en we kregen vorige week ook al de verwachte prijs te zien van Netflix' goedkopere abonnement met reclame. Wat denk jij van Netflix' plannen voor gaming? Kan de dienst zo een meerwaarde creëren of vind jij het maar weinig interessant? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk