Netflix test functie die het delen van accounts moet aanpakken

Netflix test functie die het delen van accounts moet aanpakken

Netflix test een functie die waarschijnlijk is bedoeld om het delen van wachtwoorden tussen gebruikers die geen lid zijn van hetzelfde huishouden aan te pakken.

Netflix account delen

Netflix was in 2019 al bezig met het analyseren van gebruikersdata waarbij werd gekeken naar de apparaten die werden gebruikt om te streamen, maar ook de momenten waarop er gestreamd werd. Hierdoor kon de streamingdienst erachter komen op welke manier abonnees gebruik maken van Netflix en of ze misschien hun account met anderen delen.

Nu is er een afbeelding van een bericht van Netflix op Twitter gedeeld waarin de ontvanger het volgende wordt aanbevolen: 'Start je eigen Netflix vandaag gratis. Als je niet bij de eigenaar van dit account woont, heb je je eigen account nodig om te blijven kijken.' Dit is overigens opgenomen in de gebruiksvoorwaarden van Netflix. Om te kunnen blijven Netflixen, moeten deze mensen hun account verifiëren met een e-mail of code. Ze kunnen ook een nieuw account maken met een gratis proefperiode van 30 dagen. Meerdere websites geven aan dat een kleine groep Netflix-kijkers dit bericht hebben ontvangen.

Het is overigens interessant om te zien dat Netflix deze gebruikers lijkt te lokken met de gratis proefperiode van 30 dagen. De streamingdienst heeft deze optie namelijk vorig jaar geschrapt.

Reactie van Netflix

Een vertegenwoordiger van Netflix liet het volgende aan de Hollywood Reporter weten: "Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen de Netflix-accounts gebruiken, hiervoor toestemming hebben."

De meeste gebruikers die deze melding ontvingen, hebben op 'later verifiëren' geklikt en daarna is de waarschuwing niet meer teruggekomen. Toch is de waarschuwing wederom een teken dat Netflix het delen van accounts buiten het eigen huishouden om aan banden wil leggen. Anders streamingdiensten zullen dit voorbeeld graag willen volgen want het is uiteindelijk in strijd met hun servicevoorwaarden.

Het zal interessant zijn om te zien, of deze test breder wordt uitgerold en wat de gevolgen zijn voor het aantal abonnees. Wat vinden jullie van deze test van Netflix? Delen jullie accountgegevens met familie en vrienden buiten je eigen huishouden? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Netflix
Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Meer info

Lees meer over:
Netflix

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties