Netflix-prijzen stijgen in Nederland, zoveel zal je betalen (+poll)

Netflix-prijzen stijgen in Nederland, zoveel zal je betalen (+poll)

De prijzen voor Netflix gaan in Nederland de hoogte in. Voor het Premium-abonnement betaal je 2 euro extra en Standaard kost 1 euro meer. We geven je een overzicht van de nieuwe tarieven op Netflix.

*Update 07/10 om 18:00 uur: Netflix meldt aan onze redactie dat er een fout is gemaakt met de tarieven. Het Standaard-abonnement zal 11,99 euro per maand kosten in plaats van 13,99 euro zoals hier eerder werd vermeld. We hebben de prijs aangepast, en je kan er meer over lezen in dit artikel.

Netflix-prijzen stijgen

Nederlanders moeten straks meer betalen voor hun Netflix-abonnement, tenminste als ze het Premium of Standaard-abonnement hebben. Standaard is de formule die HD-content beschikbaar maakt op maximaal twee schermen tegelijk en met Premium kan je in 4K-resolutie kijken op maximaal vier schermen. Ze kosten nu respectievelijk 11,99 euro, en 15,99 euro. Dit is het overzicht van de prijswijziging;

Nieuwe Netflix-tarieven
BasicStandaardPremium
Oude prijs:7,99 euro10,99 euro13,99 euro
Nieuwe prijs:7,99 euro11,99 euro15,99 euro

Zoals je kan zien is het Basic-abonnement het enige dat niet meer zal kosten. Voor Standaard en Premium betaal je binnenkort 1 en 2 euro meer. De prijzen zijn meteen van kracht voor nieuwe leden en ze zullen geleidelijk aan ook bij de bestaande abonnees worden ingevoerd. Klanten krijgen van Netflix een e-mail waarin de streamingdienst de nieuwe tarieven toelicht. Het is ook niet de eerste keer dat de prijzen, want dat gebeurde al verschillende keren sinds de introductie van het platform in Nederland zeven jaar geleden.

Stem in de poll

Wat denk jij van de Netflix-prijzen die de hoogte ingaan? Blijf jij geabonneerd, of ga je toch kijken wat andere diensten aanbieden in ruil voor je geld? Laat je stem achter in deze poll.

Poll

Wat denk jij van de prijsverhoging bij Netflix?

'Samenwerken om te overleven'

Netflix verklaart bij NU.nl dat de prijsverhoging extra inkomsten oplevert die het platform zal inzetten om nieuwe films en series aan trekken. "De komende tijd zijn er nog een groot aantal lokale Originals in aantocht, waaronder Undercover, Misfit: de serie, Dirty Lines en Fuck de Liefde 2. We zullen ons aanbod continu blijven uitbreiden en verbreden", dat zegt een woordvoerder.

In april van dit jaar raakte bekend dat de groei van Netflix dit jaar lager zal zijn vergeleken met 2020, het eerste coronajaar. Toch blijven grote internationale streamingdiensten als Netflix en Disney+ wel een grote concurrent voor lokale zenders en on-demand-diensten. "Nederlandse zenders moeten samenwerken om te overleven", beweerde Niels Baas, de managing director van NLZIET vorige maand in een interview met Androidworld.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Netflix? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Netflix
Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties