Hoelang komen Netflix en Videoland nog met nieuwe films en series?

Hoelang komen Netflix en Videoland nog met nieuwe films en series?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Films en series

Corona zorgt voor medische en economische uitdagingen, maar ook de cultuursector deelt in de klappen. Niet alleen zijn lokale voorstellingen afgelast, maar daarnaast ligt de productie van films en series stil door de gevolgen van het coronavirus. Op Wikipedia is er alvast een lijst te vinden van films en series waarbij het werk noodgedwongen werd neergelegd door de lockdown-maatregelen.

De vraag die je je kan stellen is of we de komende tijd geen nieuwe films en series gaan krijgen, maar op dit moment lijkt dat nog geen probleem te zijn. Videoland vertelde tegen de NOS dat het aanbod nog niet kleiner is, maar dat het wel meer wordt gespreid. De dienst schoof ook het populaire Mocro Maffia naar voren omdat daar veel vraag naar was.

Beelden van NDW

Magerder aanbod

Toch gaan we een tijdlang een magerder aanbod te zien krijgen in onze streaming-apps. "Niet per se van een half jaar, maar wel voor een flink aantal weken", zegt Ennèl van Eeden, mediadeskundige bij PwC. De gevolgen zullen wel per platform verschillen en zodra de productie wordt heropgestart, zal er ook een inhaalslag worden gemaakt.

Netflix stelde vorige maand dat het last zal ondervinden als gevolg van de gepauzeerde producties, maar toch zal de dienst naar eigen zeggen een gevarieerd aanbod hebben voor de rest van 2020 en in 2021. toch is er nog onduidelijkheid of de coronacrisis een rol moet spelen in nieuwe producties. "Hoe verwerk je het in een serie als we straks in het ov massaal mondkapjes gaan dragen? Voer je dat dan wel of niet door?", stelt Antoinne Beumer, hoofd drama bij Videoland, zich de vraag. "Ik vind het heel ingewikkeld om te weten of we met de content die we nu aan het ontwikkelen zijn dan nog wel de juiste tijdsgeest aanspreken."

Streamingdiensten merken door de gevolgen van het coronavirus wel een enorme groei, en dat is ook in Nederland het geval. Heb jij tijdens deze coronatijd je geabonneerd op een streamingdienst en maak jij je zorgen over het aanbod? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Netflix

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk