Netflix lanceert eind 2022 goedkoper abonnement en pakt ook account delen aan

Netflix lanceert eind 2022 goedkoper abonnement en pakt ook account delen aan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Netflix zou het goedkopere abonnement met advertenties eind 2022 lanceren, en tegelijkertijd het delen van accountgegevens aanpakken.

Abonnement met advertenties

Netflix liet vorige maand tijdens een earnings call weten dat het voor het eerst in 10 jaar abonnees kwijt is geraakt. De financieel directeur sprak in deze earnings call ook over de lancering van een goedkoper abonnement met advertenties en het aanpakken van het delen van accountgegevens. Deze twee opties moeten de winstgevendheid van het streamingplatform vergroten. The New York Times heeft interne documenten in handen gekregen die erop wijzen dat beide opties eind dit jaar door Netflix worden aangekondigd. Netflix-managers hebben hun medewerkers hiervan op de hoogte gesteld, zo staat in de documentatie.

Netlifx heeft lang volgehouden niks te zien in abonnementen met advertenties. Het verlies van 200.000 abonnees heeft het bedrijf van mening doen veranderen.

Delen van accountgegevens wordt aan banden gelegd

Netflix is al langer manieren aan het onderzoeken om account sharing aan te pakken. Het streamingplatform lanceerde in maart nog een test in drie landen waarbij klanten een extra vergoeding betalen voor gebruikers die geen deel uitmaken van het huishouden van de accounteigenaar. Vorig jaar voerde de streamingdienst ook een beperkte test uit waarbij gebruikers werden gevraagd hun account te verifiëren met een e-mail of code, om zo de zogenaamde freeloaders ertoe aan te zetten voor hun eigen accounts te betalen.

Het delen van je Netflix-account is officieel niet toegestaan. In de servicevoorwaarden van Netflix staat dan ook dat het account van een klant "niet mag worden gedeeld met personen buiten uw huishouden". Al die tijd heeft het bedrijf het delen gedoogd, maar daar komt dus een einde aan. Dat moment heeft lang geduurd. Het is voor Netflix in namelijk ontzettend belangrijk om geen kwaad bloed te zetten onder hun abonnees. Tenslotte is de concurrentie moordend.

Androidworld-lezers blijken hun Netflix-accounts overigens veelvuldig te delen met familie en vrienden zo bleek uit een recente AW Poll. Ruim 30% deelt zijn of haar gegevens met mensen buiten het eigen huishouden. Uit een ander onderzoek blijkt dat het onder andere jongeren hun accountgegevens veelvuldig uitwisselen.

  • 34% van de Nederlandse streamers kijkt mee op het account van een ander.
  • 28% van de streamers deelt de inloggegevens met een ander, zodat zij ook gebruik kunnen maken van de dienst.
  • Met name de jongere generaties, gen Z en millennials wisselen  de inloggegevens van accounts veelvuldig uit.

Wat vinden jullie de aankondigingen van Netflix? Delen jullie accountgegevens met familie en vrienden buiten je eigen huishouden? Laat het ons weten in de reacties.

Uitslag AW Poll over account sharing

Uitslag AW Poll over account sharing

De populairste artikelen over Netflix:
Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk