Netflix bevestigt: reclame op komst met goedkoper abonnement

Netflix bevestigt: reclame op komst met goedkoper abonnement

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix heeft nu zelf bekend gemaakt dat er een goedkoper abonnement op komst is dat reclame toont aan gebruikers. Dat was eerder al een publiek geheim, maar nu heeft de co-CEO het ook verkondigd op een filmfestival. Dit is al bekend gemaakt.

Netflix-advertenties

Het is nu officieel: reclame op Netflix komt er echt aan. De Hollywood Reporter brengt het nieuws dat afkomstig is van Netflx' co-CEO Ted Sarandos. Tijdens het Cannes Lions-filmfestival maakte hij dat bekend toen de pers erom vroeg:

"We hebben een grote groep consumenten genegeerd, en dat zijn de mensen die zeggen: 'Hey, Netlix is me te duur en ik heb geen problemen met advertenties'. Daarom brengen we een nieuwe formule met advertenties, maar er komt geen reclame bij de abonnementen die je vandaag al kent. De advertentieformule is voor mensen die zeggen: 'Hey, ik wil een lagere prijs en ik kijk wel reclame.'"

Ted Sarandos, Netflx' co-CEO

Sarandos heeft niet bekend gemaakt wanneer de versie van Netflix met reclame beschikbaar is, maar eerdere geruchten stellen dat die er eind 2022 komt. Sarandos was verder positief over de vooruitzichten van de streamingdienst en hij stelt dat Netflix genoeg impact en kapitaal heeft om te blijven groeien.

Netflix' problemen

In april raakte bekend dat Netflix voor het eerst in 10 jaar abonnees verliest. Dat geldt niet enkel voor nieuwe klanten die hun abonnement opzeggen net na het kijken van een serie, maar ook voor wie al lang een abonnement heeft. Naast de introductie van een abonnementsformule, is er nog een ander idee die het tij moet doen keren: voorkomen dat mensen nog buiten het gezin hun account delen. Al wijst onderzoek uit dat veel streamers dan zouden afhaken.

Gerelateerde artikelen

Verder onderzoekt Netflix ook of zijn hele bingewatch-strategie nog wel relevant is. Netflix heeft de gewoonte om meteen alle afleveringen van nieuwe seizoenen online te zetten, terwijl concurrenten kiezen voor wekelijkse afleveringen die abonnees langer geabonneerd houden.

Netflix zal binnenkort niet de enige streamingdienst zijn die een goedkoper abonnement heeft met reclame. Dat bestaat ook al op HBO Max in sommige landen en Disney Plus gaat het ook beschikbaar maken vanaf 2023. Overweeg jij om abonnee te worden als Netflix goedkoper wordt met advertenties, of wacht je eerder de voorwaarden af, zoals de prijs en streamingkwaliteit? Laat het ons weten in de reacties.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk