Netflix' goedkopere abonnement toont geen reclame aan kinderen

Netflix' goedkopere abonnement toont geen reclame aan kinderen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix gaat met de start van zijn goedkopere abonnement geen advertenties bij kinderprogramma's laten zien. Verschillende producenten van kindershows hebben er bij Netflix op aangedrongen om geen reclame te tonen. Of dat ook op lange termijn stand houdt, is nog onzeker.

Netflix en kinderprogramma's

In de afgelopen weken en maanden komen er meer details bovendrijven over Netflix' aankomede abonnement met reclame. De bedoeling van de formule is om een lagere abonnementsprijs te compenseren met advertenties die door Microsoft worden geleverd. Het abonnement is vanaf 2023 beschikbaar en het moet Netflix helpen om opnieuw meer nieuwe abonnees aan te trekken. Netflix verloor dit jaar inmiddels al 1 miljoen klanten.

Volgens Bloomberg zal er bij de lancering van het abonnement geen reclame te zien zijn bij kinderprogramma's. Dat komt omdat verschillende producenten van shows die Netflix onder licentie aanbiedt, al aan de streamingdienst hebben bekend gemaakt dat ze geen reclame willen in comabinatie met hun content. Of Netflix ook kinderreclame op langer termijn afzweert is wel onzeker.

Gerelateerde artikelen

'Bioscoopaanpak'

Verder is ook bekend dat Netflix kiest voor de 'bioscoopaanpak' als het om zijn reclame gaat. Dat wil zeggen dat er geen onderbrekingen komen, maar wel reclame voordat de film of serie wordt afgespeeld. En Netflix komt ook met een andere beperking, want gebruikers van het abonnement kunnen geen films en series downloaden om ze offline te bekijken.

Verder onderzoekt de streamingdienst nog een tweede pad om meer omzet te halen, en dat is door het delen van accounts aan te pakken. Het test een nieuwe manier waarmee je extra huishoudens kan toevoegen aan je abonnement voor een meerprijs. Ten slotte staat ook intern het bingewatchmodel ter discussie, ofwel de strategie om in één klap alle afleveringen van een nieuwe serie of een seizoen beschikbaar te stellen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Netflix? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk