Hoe Android TV-apps straks veel minder opslag gebruiken

Hoe Android TV-apps straks veel minder opslag gebruiken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google wil dat Android TV-apps minder opslag gebruiken en daarom zijn appontwikkelaars verplicht om met appbundels te werken. Appbundels nemen minder ruimte in, ze zorgen voor stabielere updates en ze zijn ook veiliger.

Android TV-appbundels

Regelmatig horen we over de Chromecast met Google TV dezelfde klacht: het stickje komt met te weinig opslag voor apps. De beperkte interne opslag is niet alleen voor de laatste Chromecasts een probleem, maar ook bij de meeste smart tv's. Doorgaans komen deze met 8 GB opslag, terwijl de meeste telefoons vandaag minstens 64 GB aan boord hebben.

Om dit probleem aan te pakken gaat Google ontwikkelaars van Android TV-app vanaf 1 mei 2023 verplichten om met een ander formaat van apps te werken, dat verklaart het in een blogbericht. Apk-bestanden worden verruild voor appbundels. Een appbundel neemt 20 procent minder ruimte in en hij is aangepast aan jouw apparaat en de versie van Android die het gebruikt.

Nog meer voordelen

Dat laatste heeft een aantal voordelen. Je zal enkel updates krijgen als ze voor jouw apparaat van toepassing zijn en het is ook niet mogelijk voor kwaadwillenden om malware in appbundels te verstoppen. Daarnaast kan je tv-apps straks ook archiveren in plaats van verwijderen. Gearchiveerde apps nemen minder plaats in, maar ze bevatten nog wel jouw gegevens, zodat je ze later makkelijk kan herstellen.

Gerelateerde artikelen

Google zegt ook nog dat er momenteel meer dan 10.000 apps beschikbaar zijn voor Android TV. Recent heeft Google het voor gebruikers makkelijker gemaakt om door tv-app te bladeren met hun telefoon en deze vanop afstand te installeren. In de Play Store zijn nieuwe filteropties waarmee je makkelijk apps kan vinden voor Android Auto, Wear OS en Android TV.

Gebruik jij veel verschillende apps op je televisie en kom je ook niet toe met de voorziene opslag? Misschien gebruik jij maar een handvol apps. Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk