Streamingdiensten HBO Max en Discovery+ worden één in 2023

Streamingdiensten HBO Max en Discovery+ worden één in 2023

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het entertainmentbedrijf Warner Bros. Discovery gaat zijn twee streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samenvoegen. In de zomer van 2023 moet in de Verenigde Staten een gecombineerde dienst verschijnen, en daarna volgt een uitrol naar andere landen.

HBO Max en Discovery+

Dit jaar verscheen HBO Max in Nederland, maar vanaf volgend jaar staan er al grote veranderingen op het programma. Discovery+ is onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als HBO Max en daarom volgt de beslissing om de krachten van beide diensten te bundelen. Dat nieuws komt van David Zaslav, topman van Warner Bros. Discovery, bij de bekendmaking van nieuwe kwartaalcijfers. De gecombineerde dienst moet uiteraard een grotere vuist maken tegen concurrenten als Disney+ en Netflix.

Wat de fusie voor gevolgen heeft voor klanten van Discovery+ en HBO Max in Nederland, is nog niet bekend. In de VS komt er volgend jaar een overgangsperiode waarbij klanten alle content van Discovery+ kunnen zien op HBO Max en omgekeerd. In 2024 zullen ook in Nederland de diensten al gecombineerd worden.

En dan is er nog het vraagstuk over de korting van HBO Max-klanten in Nederland. Bij de lancering van de streamingdienst dit voorjaar pakte ze meteen uit met een stevige korting van 50 procent die "levenslang" zou gelden. Het is nog maar de vraag of de korting ook blijft als de dienst samengaat met Discovery+. Androidworld vroeg HBO Max om een reactie en we passen dit artikel aan zodra die er komt.

Gerelateerde artikelen

Abonnement met reclame?

Op dit moment zijn HBO Max en Discovery+ samen al goed voor 92,1 miljoen abonnees wereldwijd. Toch hoopt Warner Bros. Discovery om tegen 2025 sterk te groeien dankzij de gecombineerde dienst. Er moeten dan 130 miljoen abonnees zijn. Het bedrijf overweegt ook een goedkoper abonnement voor zijn dienst, eentje dat met reclame komt. In de VS is er momenteel al een abonnement met reclame op HBO Max.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over HBO Max? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

HBO Max: Kijk films en TV

HBO Max: Kijk films en TV

Wat is HBO Max? HBO Max is een Amerikaanse streamingdienst en biedt onder andere content van HBO, Cartoon Network, DC en Warner Bros. De streamingdienst heeft te ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk