Google TV-televisies krijgen basic-modus die slimme functies weghaalt

Google TV-televisies krijgen basic-modus die slimme functies weghaalt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Televisies die met Google TV verschijnen krijgen een basic-modus waarmee je in essentie alle slimme features van je smart tv kan uitschakelen. We krijgen de eerste screenshots te zien van hoe dat werkt.

Google TV

Vorig jaar konden we de nieuwe Chromecast met Google TV al uitgebreid testen. Het nieuwe platform is Googles laatste poging om het grootste scherm in onze woonkamer te veroveren. Voorlopig draait Google TV enkel op de nieuwe Chromecast, maar binnenkort zullen ook de eerste smart tv's volgen, en die komen met een basic-modus, dat weet 9To5Google. Het is is in feite een manier om alle functies die de smart tv slim te maken weer weg te halen.

Bij het instellen van hun tv krijgen gebruikers vanuit een dropdownmenu de opties om hun tv te gebruiken als Google TV of 'basic TV'. Ze krijgen een opsomming te zien van alle functies van Google TV: de mogelijkheid om apps te gebruiken, de aanbevelingen van content op streamingdiensten, Google Assistent, kabel tv en de mogelijkheid om externe HDMI-apparaten te verbinden. Bij basic TV blijven alleen die laatste twee opties over.

Google TV-televisies krijgen basic-modus die slimme functies weghaalt

Basic TV

De interface van basic TV ziet er ook erg eenvoudig uit met enkel de mogelijkheid om naar het Dashboard van de tv te gaan. Daar kan je de instellingen van je apparaat aanpassen of tussen HDMI-poorten wisselen. Gebruikers van basic TV hebben ook altijd de mogelijkheid om over te schakelen naar de volledige functionaliteiten van hun Google TV.

Gerelateerde artikelen

Google zegt tegen 9To5Google dat de basic-TV-functie vooral is bedoeld voor mensen die hun televisie gebruiken op plaatsen waar geen internetverbinding is Als je meer wil weten over Google TV, lees dan onze review van de nieuwe Chromecast. We lieten je ook zien hoe je de interface van Google TV alvast op je Android TV kan toveren.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk