Chromecast met Google TV krijgt update met 2 grote veranderingen

Chromecast met Google TV krijgt update met 2 grote veranderingen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Chromecast met Google TV en tv's met Google TV krijgen momenteel een update in Nederland, die gebruikers aanbevelingen biedt op basis van de content die ze hebben gekeken.

1. Aanbevelingen op Google TV

Tv's die draaien op Google TV en de Chromecast met Google TV ontvangen momenteel een update met daarin een tweetal verbeteringen. Als eerste zijn er de aanbevelingen voor films en tv-programma's op basis van de kijklijst, kijkactiviteit en streamingservices die zijn gekoppeld aan het Google-account van de gebruiker.

In de interface zie je meteen aanbevelingen in het groot, met daaronder De beste keuzes voor jou, Je apps, Populaire series, Populaire films en Nieuwe films en series. Voorheen zag je per regel een streamingdienst met content, nu wordt alles dus verzameld in vier categorieën. Het belangrijkste is natuurlijk dat deze aanbevelingen zijn afgestemd op jouw kijkgedrag en persoonlijke voorkeuren.

Hoe de Google TV aanbevelingen werken

Google geeft gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van verschillende factoren, waaronder:

  • Content die je toevoegt aan je kijklijst
  • Content die je hebt bekeken op Google Play, Google TV en Android TV
  • Content die je hebt gekocht of gehuurd op Google Play, YouTube, Google TV en Android TV
  • Streamingservices die je hebt geselecteerd
  • Entertainmentgerelateerde zoekopdrachten op Google Zoeken of met de Google Assistent
  • Specifieke titels die je hebt geliket of gedisliket op Google Play, Google TV of Google Zoeken
  • Trailers die je hebt bekeken op YouTube
  • Populaire content in je regio

Nieuwe activiteit zorgt voor nieuwe aanbevelingen. Wil je liever geen gebruik maken hiervan, dan kun je je eerdere activiteit en gegevens wissen om deze aanbevelingen te resetten. Je kunt ook Web- en app-activiteit in je Google-account uitzetten.

2. Kijklijst voor alle streamingservices

Naast de aanbevelingen is het onderdeel Bibliotheek overzichtelijker geworden. Je vindt nu alle films en series die je aan de kijklijst hebt toegevoegd, op één plek.

Gerelateerde artikelen

Update downloaden

Je kan de update downloaden via het beginscherm van je Chromecast met Google TV of Sony of TCL-tv met Google TV. Navigeer met de afstandsbediening naar je profiel rechts bovenin, en ga naar de instellingen. Klik dan op over > systeemupdates om de update te downloaden en te installeren. De Chromecast met Google TV op de redactie heeft de update inmiddels binnen. Op de Sony-tv met Google TV is de nieuwe interface met vier categorieën nog niet te zien.

Sony BRAVIA XRA80J met Google TV

Sony BRAVIA XRA80J met Google TV

Komt de Chromecast met Google TV nu dan naar Nederland?

Google lanceerde de Chromecast met Google TV in 2020. Het is een nieuwe versie van de Chromecast, een dongle die je in de HDMI-poort van je tv stopt. De Chromecast met Google TV is officieel niet in Nederland en België verkrijgbaar, terwijl de verschillende Chromecast-dongles dat wel zijn.

Toch zijn er tekenen dat het apparaat onze kant op komt, want de Chromecast met Google TV in steeds meer Nederlandse winkels verkrijgbaar. Ziggo biedt de Chromecast met Google TV ook al aan om te gebruiken met een tweede tv en de F1 TV-app is ook voor Google TV uitgebracht. Deze update komt met meer gepersonaliseerde content en dat is ook een goed teken. Hopelijk is de officiële lancering dus nabij en kunnen we ook hier genieten van de speciale functies zoals het onderdeel Voor jou.

Wil je alvast weten wat je allemaal met deze Chromecast met Google TV kan doen? Lees er alles over via de artikelen hieronder:

Ziggo en Google TV

Ziggo en Google TV

Chromecast met Google TV kopen

Je kan de Chromecast met Google TV wel al in Nederland kopen. Dat kan via de Duitse Google Store (69,99 euro) of via een Nederlandse webwinkel (rond de 80 euro). We hebben een compleet overzicht van alle aanbieders van de Chromecast met Google TV op Androidworld staan en daar zijn nu verschillende nieuwe winkels aan toegevoegd. Je kan ons complete overzicht met winkels waar je de Chromecast met Google TV kunt kopen, hieronder bekijken.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk