Google TV-app krijgt nieuwe feed met Highlights, zo ziet dat eruit

Google TV-app krijgt nieuwe feed met Highlights, zo ziet dat eruit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google kondigde in maart van dit jaar een nieuwe functie voor de Google TV-app aan en die wordt nu uitgerold via de Play Store. Dit kan je verwachten.

Google TV

Google TV

Met Google Play Films, of Google Play Movies in het Engels, kun je films aanschaffen en bekijken op jouw Androidtoestel, maar ook op de desktop of met je Chromecast. ..

Google TV met Highlights

De Google TV-app krijgt een nieuw onderdeel genaamd Highlights, oftewel Hoogtepunten. Je vindt hier een gepersonaliseerde feed met entertainmentnieuws, recensies en meer op basis van films en programma's waar jij graag naar kijkt. Deze artikelen kun je openen in Chrome Custom Tabs. En als je dan iets nieuws ontdekt hebt dat je leuk lijkt, kun je met één tik rechtstreeks de film, tv-serie of video waarop het artikel is gebaseerd, bekijken.

Het nieuwe tabblad zorgt er wel voor dat de andere onderdelen verplaats worden in de app. Het Home-tabblad verdwijnt en gaat For you heten en Bibliotheek en Kijklijst worden onder de knop Your Stuff. Dat ontdekte 9to5Google. In de screenshots hieronder vind je het nieuwe uiterlijk van de Google TV-app.

Google TV-app krijgt nieuwe feed met Highlights, zo ziet dat eruit

Google wil natuurlijk dat je al je films, series en docu's via de Google TV-app ontdekt en later pas de desbetreffende app van de streamingdienst opent. Helaas is Netflix nog altijd verdwenen uit de aanbevelingen in Google TV en lokale aanbieders zijn er ook niet te vinden. Voor nu kunnen we alleen Amazon Prime Video, Disney+ en HBO Max in de gepersonaliseerde feed terugvinden. Dat betekent dat Google TV veel minder nuttig is om te gebruiken voor aanbevelingen op basis van je kijkgedrag.

Alles over Google TV

Google heeft vorig jaar de verouderde Google Play Films-app omgedoopt tot Google TV-app en die is sinds december 2021 ook in Nederland en België beschikbaar. De app is bedoeld om "al je favoriete entertainment op één plek te vinden en te bekijken". Je leest hier alles over de mogelijkheden van de Google TV-app. Er is ook een Chromecast met Google TV waarmee je je bijna elke tv kan voorzien van Google TV. Die is nog hier niet officieel aangekondigd maar al wel te koop via deze winkels.

Wil je alvast weten wat je allemaal met deze Chromecast met Google TV kan doen? Lees er alles over via de artikelen hieronder:

Benieuwd naar het verschil tussen Google TV en Android TV? Dat heeft redacteur Sebastien hier haarfijn uitgelegd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk