Google TV-app is beschikbaar in Nederland: dit verandert er voor jou

Google TV-app is beschikbaar in Nederland: dit verandert er voor jou

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Eindelijk is het zover, Google heeft de verouderde Google Play Films-app ook in Nederland omgedoopt tot Google TV-app. Androidworld legt uit wat er voor jou verandert, en belangrijker nog, wat je met de nieuwe Google TV-app kunt doen.

Google Play Films-app heet nu Google TV

De meesten van jullie hebben de Google Play Films-app geïnstalleerd staan. Dat is de app met het rood/roze icoontje. Je kan Play Films nog het beste vergelijken met een digitale versie van een ouderwetse videotheek waar je eens in de zoveel tijd een filmpje kan huren of kopen. Google biedt er namelijk zijn eigen bibliotheek van films aan die je per stuk afrekent, dus zonder abonnement.

Als je Google Play Films nu opent, krijg je de volgende melding te zien: "We voegen al je favoriete Play Films-functies toe aan de nieuwe Google TV-app op Android. Zo kun je nog makkelijker op één plek je favoriete entertainment vinden en bekijken." Hiermee krijgen we dus de nieuwe Google TV-app die al in de Verenigde Staten beschikbaar was.

Google TV-app is beschikbaar in Nederland: dit verandert er voor jou
Google TV

Google TV

Met Google Play Films, of Google Play Movies in het Engels, kun je films aanschaffen en bekijken op jouw Androidtoestel, maar ook op de desktop of met je Chromecast. ..

Films, series en andere programma's op één plek

Dat betekent dat je er nu niet alleen de films van Google ziet, maar ook content van andere streamingdiensten zoals Amazon Prime Video en Disney+. Je kan deze nieuwe Google TV-app zien als de centrale plek op je telefoon op het gebied van entertainment. Dat werkt exact hetzelfde op de Chromecast met Google TV en de smart-tv's met Google TV. Overigens is het geen noodzaak om zo'n Chromecast of smart-tv te hebben. Je kan de app ook zien als verzamelplek om op zoek te gaan naar een leuke film, serie of documentaire.

Je kan in de vernieuwde app meteen de diensten selecteren waar je op geabonneerd bent, en die worden opgeslagen in je Google-account. Op deze manier kan Google je betere aanbevelingen geven. Vooralsnog staat Netflix er nog niet bij, alleen Amazon Prime Video en Disney+. Google geeft aan dat je een melding krijgt zodra er meer diensten worden toegevoegd.

De nieuwe Google TV-app

De nieuwe Google TV-app

Als je je favoriete streamingdiensten hebt toegevoegd, kom je in het hoofdscherm van de Google TV-app terecht. Dat scherm komt overeen met dat van de Chromecast met Google TV die onlangs een update kreeg. Je ziet in de app dus ook de interface met bovenin de aanbevelingen in het groot, en daaronder De beste keuzes voor jou (met de aanbevelingen waar we het eerder over hadden), Verder kijken, Populaire series, Populaire films en nog veel meer categorieën.

Bij elke film of serie wordt onder andere de Rotten Tomatoes-beoordeling weergegeven en de streamingdienst waar je de film of serie kunt bekijken. Klik vervolgens op de knop om de film of serie direct in de app van de streamingdienst die het aanbiedt te openen. Zijn er meerdere aanbieders, dan kies je er eentje. Films die Google aanbiedt, koop of huur je net als voorheen via de Play Store.

Meer mogelijkheden

Google werkt aan nieuwe functies voor Google TV. Zo kunnen een aantal gebruikers al apps op hun Android TV en Google TV installeren vanaf hun telefoon. De komst van gebruikersprofielen staat ook op de planning. Verder is de app voorzien van een afstandsbediening in de vorm van een touchpad. Die afstandsbediening is nu ook in de Snelle instellingen op je telefoon te vinden, zodat je deze meteen kunt openen zonder eerst de Google TV-app te hoeven starten. Meer over de werking van de afstandsbediening, lees je hier.

Verder is er in de Google TV-app nog een tabblad Winkelen waar je films kunt huren of kopen, een Bibliotheek met gedownloade content en de Kijklijst waar je content aan toe kunt voegen om later te bekijken.

Afstandsbediening in de Google TV-app

Afstandsbediening in de Google TV-app

Komt de Chromecast met Google TV nu ook naar Nederland?

Google TV is de aangepaste versie van Android TV en is onder andere te vinden op de nieuwe Chromecast en diverse smart-tv's. Google lanceerde de Chromecast met Google TV in 2020. Deze dongle is helaas niet in Nederland en België officieel aangekondigd, terwijl de andere Chromecast-dongles dat wel zijn.

Toch zijn er tekenen dat het apparaat onze kant op komt, want de Chromecast met Google TV in steeds meer Nederlandse winkels verkrijgbaar. Ziggo biedt de Chromecast met Google TV ook al aan om te gebruiken met een tweede tv en de F1 TV-app is ook voor Google TV uitgebracht. Nu de Play Fims-app ook aangepast is naar de Google TV-app, lijken alle seinen op groen te staan.

Gerelateerde artikelen

Wil je alvast weten wat je allemaal met deze Chromecast met Google TV kan doen? Lees er alles over via de artikelen hieronder:

Chromecast met Google TV kopen

Je kan de Chromecast met Google TV wel al in Nederland kopen, ook al is het apparaatje hier niet officieel uitgebracht. Bekijk hier het complete overzicht van alle aanbieders van de Chromecast met Google TV in Nederland.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

Via: Androidplanet

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk