Google test Android TV-apps installeren vanaf je telefoon: heb jij het al?

Google test Android TV-apps installeren vanaf je telefoon: heb jij het al?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een aantal gebruikers kunnen apps op hun Android TV en Google TV installeren vanaf hun telefoon. Dat kan rechtstreeks in de Play Store en het werkt vergelijkbaar met de manier waarop je apps op je Wear OS-smartwatch installeert vanaf je telefoon.

Android TV-apps vanaf je telefoon

Google test een nieuwe manier om apps te installeren op Android TV en Google TV. Op sociale media waaronder Reddit, melden gebruikers dat ze in de Play Store op hun smartphone apps kunnen installeren op hun slimme televisie. Je kan dan bij het installeren van een app je Android TV of Google TV aanvinken in plaats van je telefoon. Vervolgens kies je 'Installeren'.

Bij een app die al wel op je telefoon staat maar niet op je tv, zien gebruikers is in de Play Store de melding: 'Beschikbaar op meer apparaten'. Als de app op zowel je tv als telefoon actief is verschijnt: 'Geïnstalleerd op alle apparaten'. Dit systeem ziet er al bekend uit voor wie een smartwatch heeft met Wear OS 3. Met die nieuwe versie kan je ook apps op je horloge installeren vanaf je telefoon, en dat werkt eigenlijk precies hetzelfde in de Play Store.

Screenshot van een app die zowel op Android TV als op je telefoon is geïnstalleerd

Screenshot van een app die zowel op Android TV als op je telefoon is geïnstalleerd

Beperkt beschikbaar

Op dit moment test Google de functie voor een kleine groep gebruikers en dat doet het via een zogenaamde server-side update. Dat wil zeggen dat Google de functie vanop afstand activeert bij een kleine groep, zonder dat gebruikers er zelf vat op hebben. Hier op Androidworld is de functie enkel te zien op de telefoon van onze geliefde moderator Patrick. Het is niet bekend of de functie later breder beschikbaar wordt gemaakt en wanneer dat het geval zal zijn. Zie jij de feature ook op jouw smartphone? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android TV en Google TV? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk